Konu ile ilgili Kurum'un sitesinde yer alan bildirimde şöyle denildi: "İşbu bildirim Kükre Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Nakliyat ve Özel Eğitim Hizmetleri Ticaret ve Sanayi A.Ş.’nin sermayesinin %50’sini temsil eden payların Ajinomoto Co .Inc. tarafından Cavit Gülel, Sabri Gülel ve Serkan Gülel’den devralınmasına ilişkindir"
Kemal Kükrer markası ile bilinen sos, sirke ve turşu üreticisi Kükre Gıda Türkiye'nin en eski firmaları arasında yer alıyor. Şirketin tarihi 1915 yılına kadar gidiyor. O tarihlerde Eskişehir Odunpazarı'nda bir evin bodrum katında meşe ağacından özel olarak yapılmış iki adet fıçıyla başlayan üzüm sirkesi serüveni, 1990'larda bitmeye yüz tutsa da 1999 yılında Gülal Ailesi tarafından satın alınınca tekrar canlandı ve yurtdışına açıldı.
KORKUTELİLİ AİLE BİR DÜNYA MARKASI YARATTI
Ailenin en büyüğü Cavit Gülel, 2015 yılında yaptığı bir röportajda şunları söylemişti:
“15 yıl Korkuteli'nde gıda işi yaptım. Korkuteli’nin 52 pare köyü vardı. 52 pare köyünde gitmediğimiz hiç bir bakkal kesinlikle yoktur. Belli bir süreden sonra Fethiye, Elmalı tarafına açıldık. İlerleyen süre içinde de Antalya da yer açtık ve Allah’a hamdolsun yine de Antalya'nın dürüst aktif ve çalışkan tüccara ihtiyacı olduğu için 3 yıl içerisinde biz Antalya da ilk beş toptancının içerisine girmeyi başardık. Burada girilebilecek bütün dernekler girdik. İşlerimizi başarıyla götürdük. 4 yıl kadar burada durduktan sonra 1998 senesinde Kemal Kükrer sirke fabrikasının son iki yıldır Antalya dağıtıcısıydık. Kemal Kükrer firması 1915 yılında kurulmuş bir firma. 1998 yılında da 3. jenerasyondan 17 ortaklı bir A.Ş… Ortaklar anlaşamadılar ve yürütemediler sanıyorum satma kararı vermişlerdi. Oğlum Sabri Gülel'in ısrarıyla fabrikayı ve patenti satın aldık. Ve Korkuteli ve Antalya'dan sıfırdan başlamış olduğumuz, mücadeleyi Eskişehir'de tek başımıza vermeye başladık. 17 yıldır Eskişehir'deyim ve 17 yılın 13 yılı fabrikayı büyütmekle geçti.
Kemal Kükrer ile Eskişehir de devam etmeye başladık.
'ÇOK ZORLUKLAR ÇEKTİM AMA..."
O kadar zorluklarla karşı karşıya kaldık ki yılmadık 650 metrekare bir barakaydı aldığımız da, şu anda 23 bin metrekare alan üzerinde 16 bin metrekare kapalı alanda çalışıyoruz. Üzüm ve elma gelir sirke olarak çıkar. İşin başındaki kişilerden başka her birimi diğer birim göremez. Bütün her şey kapalı sistemle yapılır ve üretmiş olduğumuz ürün eğer ki bizim mutfağımıza girip içimize sinerek yemeyeceksek. O şişenin içerisine o ürün girmez. Her ürünün mutlaka fabrikanın başında olmuş olduğum 17 sene zarfında üretildiği anda daha doluma gitmeden mutlaka ben tadımını yaparım. Şimdide oğlum Serkan Gülel tadımını yapar sonra doluma gider. 2004 yılından sonra oğlum Sabri Gülel artık İstanbul'da bir yerimiz olması gerek İstanbul ticaretin kalbi dediği için İstanbul'a satış ve pazarlamayı aldık. Daha da büyümemizin başlangıcı 2004 tarihidir. 2006 yılında ulusal marketlerin tamamına girmeye başladık. Reklam kampanyasına çok büyük bütçe ayırarak 3 bin ton olarak almış olduğumuz fabrika kapasitesi şuanda 3 tane fabrikada 50 bine tona ulaştı. Bir yılı aşkında sos ve lezzetlendiriciler konusunda dünyanın en büyük gıda şirketleri arasında yer alan Ajinomoto, KÜKRE A.Ş.’ye yüzde 50 ortak oldu. iş evliliği yaptık .”
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |
|
|||||
|
|
|||||
|
|
||||||||||||
Koç 21 Mart - 20 Nisan
|
||||||||||||
|
||||||||||||
|
||||||||||||