Resim öğretmeni Sabbek Ayşe Akalın, öğrencilere origami sanatının incelikleri ve oluşumuyla ilgili bilgi verdi, bir de etkinlik düzenledi. Bilgilendirme dersinin ardından uygulamalı olarak origami sanatının nasıl yapıldığını keşfeden Antalyalı çocuklar, çeşitli hayvan ve eşya figürlerini kağıtla birleştirdi.
Kursun kurucu müdürü Önder Altıntaş, origaminin Japon kağıt katlama sanatı olduğunu, makas ve yapıştırıcı kullanılmadan yapılan bu sanatın özellikle çocukların ilgisini çektiğini söyledi. Altıntaş, "Japoncada 'ori' katlama, 'kami' kağıt anlamına gelmektedir. Kare şeklindeki kağıtlardan çeşitli objeler yaratılır. Başta kuş, hayvan, çiçek, kutu gibi geleneksel motifler olmak üzere dünyada var olan her şeyi origami olarak şekillendirmek mümkün. Bugün öğrencilerimize bu eşsiz sanatı öğretiyoruz" dedi.
Origamiyi diğer kağıt sanatlarından ayıran tek özelliğin kağıdı sadece katlayarak bir eser haline getirmek olduğunu belirten resim öğretmeni Sabbek Ayşe Akalın ise "Çocuklar origamiyi çok sevdi. İlk günden bir sürü kağıttan kuş ve ev eşyası yaptılar. El becerilerini ve yaratıcılıklarını öne çıkaran bir sanatı çocuklarımıza öğretmekten dolayı çok mutlu oldum. Bundan sonra öğrencilerimizle sık sık origami gününde buluşacağız" diye konuştu.
İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)