Shark Gitar kurucu ortağı Cem Köksal şu bilgileri verdi:
“Sonbaharda aylık 100 gitar üretim kapasitesi ile fabrikamızı açacağız. Ardından ikinci faz olan 2025’te aylık kapasitemizi 500 gitara çıkartacağız. Bir yandan da 2026’da başlamak üzere aylık 1000 gitar kapasiteli üçüncü faz için fizibilite çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Fabrikamız, Antalya Organize Sanayi Bölgesi 1. kısımda bulunuyor ve 15 bin metrekare kapalı alanda kapasite artırımı yapacağız.”
Üretimdeki tek ithal unsurun Türkiye’de yetişmeyen bazı egzotik ağaçlar olduğunu belirten Köksal, “Yerlilik oranımız yüzde 95. Amacımız hem dünyaya satış yapıp Türkiye’ye döviz getirmek hem de elektro gitar için Türkiye’den dışarıya döviz çıkışını azaltmak. Hedefimiz 5 yıl içinde Shark Instruments’i tüm dünyada bilinen seçkin bir müzik enstrüman markası haline getirmek” dedi.
Sırada bas ve akustik var
Hedef pazarlarının Kuzey Amerika, Avrupa ve Uzak Doğu olduğunu kaydeden Köksal şunları söyledi: “Gitar satışları 2019-2020 arasında yüzde 15 arttı. Bu artışta yeni başlayanların aldığı akustik gitarlar etkili olurken, Fender gibi top markalar ile Guitar Center ve Sweetwater gibi büyük mağazalar rekor satışlara ulaştı. Shark Gitar’da gelirlerimizin önemli bir bölümünü Ar-Ge çalışmalarına ayırmaya devam edeceğiz. Şu an 6 patentimiz var ama 10’unun üzerinde patent alacak fikirlerimiz var. Ürün çeşitliliğimizi artırmak yakın plan hedeflerimiz arasında. Bas gitar ve akustik gitar sırada beklerken, Shark Electronics de orta vadeli planlarımız arasında.”
(Milliyet)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |