Turizm kenti Antalya, 650 bin yatak kapasitesiyle her yıl milyonlarca tatilciye ev sahipliği yapıyor. Kente gelen tatilciler 5 yıldızlı turizm tesislerinde konaklıyor. Her şey dahil sistemle otelden çıkmadan tatillerini sürdüren turistlere, bazı otellerin tesis içerisinde sundukları hizmetler dikkati çekiyor. Turistin otelden dışarı çıkıp, kentte alışveriş yapmaması, restoranlara gitmemesi yıllardır eleştirilen bir konu olurken, ziyaretçilerin en azından kentle ilgili lezzetleri tatması için İl Tarım ve Orman Müdürlüğü proje geliştirdi.
Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü İbrahim Irmak’ın geliştirdiği proje kapsamında Antalya’nın tescilli ürünlerinin turizm sektöründe tanıtımı ve çiftçilere destek olunması amaçlanıyor. Amaçlarının çiftçilere hizmet etmek olduğunu da kaydeden Irmak, “Tarımı sürdürülebilir hale getirmeyi hedefliyoruz. İşbirliği ile birlikte güzel işler başaracağız. Daha önceden Finike portakalı ve keçiboynuzuyla ilgili çalışmalar yaptık. Birçok farklı grupla çalışmalarımız da devam edecek. Bizimle çalışmak isteyen tüm kurum ve kuruluşlara kapımız açık" diye konuştu.
Proje kapsamında Antalya’nın tescilli ürünleri Antalya piyazı, Antalya kabak tatlısı, Antalya serpme böreği, Antalya turunç kabuğu reçeli, Antalya bergamot kabuğu reçeli ile Alanya avokadosu, Korkuteli karyağdı armudu, Manavgat susamı, tavşan yüreği zeytini, Alanya muzu da kullanılacak ürünler arasında yer alacak.
Alparslan ÇINAR/ANTALYA, (DHA)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |
|
||||||||||||
Koç 21 Mart - 20 Nisan
|
||||||||||||
|
||||||||||||
|
||||||||||||