Şehidin dedesi yaşamını yitirdi
Şehidin dedesi yaşamını yitirdi
Muratpaşa’da Güneydoğu rüzgarı
Muratpaşa’da Güneydoğu rüzgarı
Antalya'da dostluk konseri
Antalya'da dostluk konseri
Michy Batshuayi'den derbi paylaşımı
Michy Batshuayi'den derbi paylaşımı
3 Ağustos 2017 Perşembe - 11:16

Antalya'da 'faytonlar kaldırılsın' kampanyası

ANTALYA'da faytona koşulan atın aşırı sıcak ve susuzluktan ölmesi üzerine çok sayıda imza kampanyası başlatıldı. Tepki gösteren hayvanseverler, kent merkezinde turizme hizmet veren faytonların kaldırılmasını istedi.

Antalya da  faytonlar kaldırılsın  kampanyası
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Turizm kenti Antalya'da yaz mevsiminde artan turizm hareketliliğiyle birlikte kent merkezinde turistlerin uğrak merkezlerinden biri olan Kaleiçi'nde 15 atlı fayton, öğle saatlerinde başlayıp gece yarılarına kadar müşteri gezdiriyor. Aşırı sıcaklarda aç ve susuz bırakılan ve günde 14 saati aşkın süre çalıştırılan atlardan birinin önceki gün yolda düşüp ölmesi ve faytoncunun atı yolda bırakıp kaçması büyük tepkiye yol açtı.

Daha önce de benzer nedenle bir at ölmüş, atların cazibe yaratılmak için yağlı boya ile boyanarak, günde 14 saati aşan sürelerde çalıştırılmasına tepki gösterilmiş, kaldırılması istenmişti. Bu talep gerçekleşmezken, faytonlar turistlere hizmet sunmaya devam etmişti.

GEREKLİ DENETİM YAPILSIN

Son yaşanan üzücü olayın ardından ise sosyal medya üzerinde büyük bir tepkiye neden olan faytonların kaldırılması için imza platformu change.org.tr üzerinden kampanya başlatıldı. Açılan imza kampanyasında, 2 Mart 2007 tarihli Antalya Valiliği'nin faytonların kaldırılması ve güçten düşmüş atların çalıştırılmaması gerektiği yönündeki bir yıl içinde tamamlanması gereken kararı hatırlatıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda yol kenarında ve trafikte zorla tutulan, zarar gören atların ve sahiplerinin gerekli denetimden geçirilmesi, bu zararı verenlere gerekli cezai yaptırımların uygulanması, tüm faytonların kaldırılması ve atların sahiplerinden alınıp güvenli bir ortamda tutulması talep edildi.

NOSTALJİK UYGULAMA BAHANESİ

Kampanya duyurusunda, "Burada yapılan hayvanlara zulüm ve işkencedir. Bu işkenceye seyirci olan, ses çıkarmayan ve o atlara binip gezintiye çıkan, o hayvanlar acı çekerken orada bulunup bunu görmezden gelen gerek halk ve gerekse o canlıların sahipleri tüm bu insanlık dışı olan her şeyden sorumludur. Bu şiddete en kısa sürede son verilmelidir" denildi.

Kısa sürede binlerce imza toplanan kampanyada Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Antalya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ile Muratpaşa Belediyesi'ne çağrıda bulunuldu. Kampanyada, nostaljik bir uygulama bahanesinin ardına sığınarak yıllardır göz yumulan bu işkenceye son verilmesi istendi.

ÇALIŞMA İZNİ İPTAL

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde faytona koşulan atın pazartesi akşam aşırı sıcak ve susuzluktan çatlayarak ölmesine neden olan sahibi A.Ç.'nin çalışma izninin süresiz iptal edildiğini, A.Ç. hakkında Hayvan Hakları İhlali sebebi ile bin 92 TL ve Zabıta Tembihnamesi'ne göre ise 227 TL para cezası uygulandığını duyurmuştu.

ANTALYA'DA FAYTONA KOSULAN ATIN ASIRI SICAK VE SUSUZLUKTAN CATLAYARAK OLMESI UZERINE COK SAYIDA IMZA KAMPANYASI BASLATILDI. TEPKI GOSTEREN HAYVANSEVERLER, KENT MERKEZINDE TURIZME HIZMET VEREN FAYTONLARIN KALDIRILMASINI ISTEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)


Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) 

 
Akdeniz'de 3.2 büyüklüğünde deprem
 
Rusçalarıyla fark yaratıyorlar
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Aylara özgürlük 4 Ağustos 2017 Cuma 18:18

"Atlarin sahiplerinin Hepsi madde bağımlısı eğitimsiz kültürsuz bilinçsiz sevgisiz kanuntanimazlar. hergün aralarında sıkça eylemi küfürlü kavgaları ile sahipleri turizme mi hizmet ediyorlar? 40 tl icin 500 tl alınan güzergahta hem yük hem 5+1 yoluyla yaşam koşullarına aykırı 7/24 saat 45 Cde nasıl susuz aç çalıştırılan atlarimiz sahip çıkalım. 5 agustos 2017 saat 18.00 de kapalı yolda kislahan oteli önünde basın aciklamamiz vardır. Atlarimiz için yaşam hakkına saygı ve yasamalari icin 5199 sayılı yasanın uygulanması için Birlik beraberlik için faytonlarin iptali için gelin buluşalım. Birlik olalim."

Yorumu oyla      3      3  
Ben hayvansever 4 Ağustos 2017 Cuma 18:06

Hepsi madde bağımlısı eğitimsiz kültürsuz bilinçsiz sevgisiz kanuntanimazlar. hergün aralarında sıkça eylemi kavgaları ile turizme mi hizmet ediyorlar 40 tl icin 500 tl alınan güzergahta hem yük hem 5+1 yoluyla yaşam koşullarına aykırı 7/24 45 Cde nasıl susuz aç çalıştırılan aylarını için 5 agustos 18.00 de kapalı yolda kislahan oteli önünde basın aciklamamiz vardır. Atlarimiz için yaşam hakkına saygı ve yasamalari icin 5199 sayılı yasanın uygulanması için Birlik beraberlik için faytonlarin iptali için gelin buluşalım. Birlik olalim

Yorumu oyla      3      3  
Ali Sunguroğlu 3 Ağustos 2017 Perşembe 11:34

Ne nostaljisi Allahaşkına Fayton ların orjinallikle alakası yok led ışılar renkli süslerle uyduruk jant kapakları müzik sistemleri ile çok kötü görüntü bence

Yorumu oyla      7      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akdeniz'de 3.2 büyüklüğünde deprem
AKDENİZ'de Richter ölçeğine göre 3.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Plajdaki hayvanat bahçesine çocuk ilgisi
ANTALYA'da, bir plaj işletmesinin çocuklar için hazırladığı mini hayvanat ...
Akdeniz foku beslenirken görüntülendi
DÜNYADAKİ sayıları 400 ile 600 arasında olduğu tahmin edilen Akdeniz foku, ...
 
Seyir halindeki otomobil alev alev yandı
ANTALYA'da, seyir halindeyken henüz belirlenemeyen bir nedenle alev alan ...
Falezlerde erkek cesedi bulundu
ANTALYA'da, Düden Şelalesi'nin denize döküldüğü falezlerde, erkek cesedi bulundu.
Ölen atı bırakıp kaçan faytoncuya ceza
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde faytona koşulan atın aşırı ...
 
Asırlık çiftin 75 yıllık örnek aşkı
ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde oturan 92 yaşındaki Mustafa Akdeniz ile eşi ...
Sahildeki cinayete ömür boyu hapis talebi
ANTALYA'nın Lara sahilinde yanındaki kız arkadaşını darp etmesi nedeniyle ...
Caretta yuvasını tespit etti, ödüllendirildi
ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde sahilde Caretta carettanın yumurta bıraktığı ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'da Tarzan Ağa'ya çok özel statü
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Alman modeli çöküyor mü?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ferit Demir gazeteciliği
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Nedir bu yaşadıklarımız?
İsa Altun
İsa Altun
İban vurgununa dikkat
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Eylül ayı sağlık konularıyla ilgili dikkatli olmanız gereken bir ay. Ayın ilk haftasında sorumluluklarınız, çalışma ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva