İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, yaptığı açıklamada, Antalya'da ceviz üretiminin her geçen yıl artış gösterdiğini söyledi. Zengin bir enerji kaynağı olan cevizin optimum sağlık için gerekli besleyici mineral, antioksidan ve vitamin içerdiğine değinen Özen, "Düzenli olarak ceviz tüketilmesi, LDL'nin (kötü kolesterol) düşmesine yardımcı olur ve HDL'yi (iyi kolesterol) artırır. Cevizde bulunan omega-3 yağ asitleri koroner arter hastalığını azaltır ve sağlıklı kan lipid profilini destekler. Bu nedenle tüketilmesi gereklidir" dedi.
Son yıllarda Antalya'da ceviz üretiminin hızlı bir artış gösterdiğine işaret eden Mustafa Özen, şunları kaydetti,
"2004'de 2 bin 750 dekar alanda 3 bin 756 ton üretim yapılırken, 2018 yılında 17 bin 960 dekarda yüzde 170 artışla 6 bin 396 tona ulaşmıştır. 2018 yılında ilimizde 244 bin 526 meyve veren, 101 bin 546 meyve verme yaşına gelmemiş ağaç mevcut olup bu ağaçlarda meyve veren yaşa gelince ortalama üretimimiz 11 bin 981 tona ulaşacaktır" dedi.
Alanya, Elmalı, Akseki başta olmak üzere tüm ilçelerimizde yaygınlaştığını vurgulayan Mustafa Özen, Antalya'nın sahip olduğu iklim ve coğrafi koşullar itibarıyla oldukça geniş yelpazede tarımsal ürün yetiştirilmesine uygun bir bölge olduğunu ifade etti.
ANTALYA, (DHA)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |