Kurban Bayramı öncesi, hayvan pazarları dışında, bıçak bileyicilerinde de yoğunluk yaşanıyor. Muratpaşa ilçesinde bulunan Sobacılar Çarşısı'nda, bayram öncesi bileyiciler mesai yapıyor. Kurbanlık kesecekler, bıçak ve satırlarını biletmek için çarşıda bulunan bıçakçı dükkanlarına geliyor. Bıçak ve satırlarını biletmek isteyenler, üzerlerine isimleri yazılı kağıtlar ile dükkana bıçaklarını bırakıyor.
'BIÇAĞIN KESKİN OLMASI ÖNEMLİ'
Çarşıda babası Mustafa Bıçakçılar ile çalışan Özen Bıçakçılar, bayram öncesi işlerin yoğun olduğunu söyledi. Babasından devraldığı bıçakçılık mesleğini sürdüren Özen Bıçakçılar, "İşlerimiz güzel, insanlar bıçak biletmeye geliyor. Yoğun şekilde çalışıyoruz. Bıçağın keskin olması önemli, sonuçta kurban kesiyoruz. Bu işi erbabına yaptırmak önemli. Vatandaşlardan rica ediyorum, yol kenarlarında bulunan ayakkabıcıya, lastikçiye ve büfecilere bıçak biletmesinler. Ustasına yaptırsınlar" dedi.
Özen Bıçakçılar, "Bu meslekte çırak yetişmiyor. Bu işi 1875 yılından beri yapıyoruz. 5'inci kuşağım. Oğlumuz da inşallah bu işi yapacak, 6'ncı kuşak olarak devam edecek. İnşallah bu işi oğluma bırakacağım, oğlumuzla devam ettireceğiz" diye konuştu.
Tunahan KIR/ANTALYA, (DHA)-
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
![]() Koç ![]() 21 Mart - 20 Nisan
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |