Meltem Mahallesi'ndeki adliye binasının doğu ve batı kapısında personel ve avukatların giriş yaptığı kapılara X-Ray cihazları takılması kararlaştırıldı. X-Ray'li kapıların montajına başlandı. Buna karşılık hakim ve savcıların kullandığı kapılara ise x-Ray cihazlarının takılmayacağı belirtildi. Adliye içindeki banka ve PTT gibi kurumlardan günlük yapılan işlemlerle ilgili de bilgi istendiği, ayrıca adliye içindeki çay ocaklarında çalışan hükümlülerin adliye bahçesine çıkıp çay ve içecek servisi yapmasına sınırlama getirildiği öne sürüldü.
Ayrıca adliye çevresindeki yolların kenarlarına park edilen araçlara da ceza kesilip çekicilerle kaldırılmaya başlandı. Aralarında üzerinde basın plakası olan gazetecilere ait olanların da bulunduğu araçlar, çekicilere yüklenip emniyetin anlaşmalı olduğu otoparka nakledildi. Adliye çevresindeki araçların çekilmesine gerekçe olarak ise engellilerin ve yayaların geçişini engellemesi gösterildi.
ENGELLİ AVUKAT TEPKİLİ
Antalya Barosu'nun görme engelli avukatlarından Hasan Puluç, engelliler bahane edilerek bu tür uygulamaların yapılmasına tepki gösterdi. Puluç, adliyedeki uygulamaların da yersiz olduğunu savundu.
Avukat İsmet Hancı da güvenlik gerekçesiyle avukatların aranmasına karşı olduğunu söyledi. MHP Antalya il eski başkanlarından avukat Nizamettin Sağır da ölçüsüz uygulamalardan kaçınılması gerektiğini söyledi. Adliye çevresinde engelliler gerekçe gösterilerek araçların çekilip trafik cezası yazılmasına da karşı olduğunu belirten Sağır, emniyet gerekçesiyle arama yapılacaksa, emniyet mensuplarının da bu uygulamaya tabi tutulması gerektiğini sözlerine ekledi. Avukat Şamil Ünlü de avukatların X-Rayli kapıdan geçilmesine değil, üzerlerinin aranmasına karşı olduklarını, Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun açıklamalarını desteklediklerini söyledi.
Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA) -