Akseki'nin 800 yıllık yerleşim yeri Sarıhacılar Mahallesi'nde yaptığı çalışmalarla dikkati çeken girişimci Mustafa Kavasoğlu, bölgenin kültürel dokusunun da ele alınması amacıyla 'Akseki Yöresel Lezzet Günleri' başlığı altında gastronomi etkinliği düzenledi. Akseki Belediyesi ve Akseki Eğitim Hayratı Derneği'nin de desteklediği proje kapsamında pekmez, Yörük tarhanası ve pestil yapımı, ilçe halkını bir araya getirdi. İlçeye tur şirketleriyle gezi amaçlı gelen yabancı turistlerin de oldukça ilgi duyduğu etkinlikte, öğle yemeklerinde yöreye has ekşi tarhana çorbası, kabuklu fasulye, holuska, saraylı tatlısı ve Akseki kurabiyesi ikram edildi.
Girişimci Mustafa Kavasoğlu, etkinliğin ilçe halkı tarafından ilgiyle karşılandığını ve ilk defa yapılmasına rağmen çok sayıda katılımcının da stant açmasından memnun olduklarını dile getirdi. Kavasoğlu, Akseki'nin bu gibi etkinliklerle turizm pastasından payını alacağını söyledi.
Ayrıca ilçede bulunan müze, ipekyolu ve düğmeli evler de ziyaretçilere gezdirilip ilçenin tanıtımı da yapıldı.
Alparslan ÇINAR/ANTALYA, (DHA)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |