Toplantıda Antalya Rotary Kulübü üyeleriyle bir araya gelen Başkan Akaydın, kente iz bırakan büyük yatırımlardan bazılarını şöyle anlattı:
"Bunlardan en büyüğü Hurma Atıksu tesisleridir. Bugüne kadar ne yapıldıysa hepsi yenilenmiş, tesisin kapasitesi 3 katına çıkarılmıştır. Çevreci ve ekolojik bu proje ile tesis atık çamurundan elektrik üretebilmektedir. Tesis, elektrik enerji tüketiminin yüzde 40'ı kendi üretmektedir. 2'nci en büyük yatırımımız ise Akvaryum'dur. Yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirilen 85 milyon liralık bir proje."
"Yakında Akdeniz Kent Parkı da bitirildiğinde Akvaryum Antalya'nın yeni cazibe merkezi olacak. 3'üncü en büyük yatırımım, çok vaktimi alan Katı Atık Geri Dönüşüm ve Bertaraf Tesisi. Hukuki süreçlerden geçti, ancak 4.5 yılımı aldı. İlk defa Antalya çöpünden para kazanan dünya belediyesi olacak. Birkaç ay içinde bu tesisin hizmete girmesini hedefliyoruz."
60 KURUŞLUK ÇİÇEĞİ 7.5 KURUŞA ÜRETİYORUZ
4'üncü büyük yatırımlarının Gürsu'daki üretim tesisleri olduğunu belirten Akaydın, "Çiçek, fidan ve belediyenin her türlü ihtiyacının üretildiği bir tesis kurduk. Burada yılda 5.5 milyon çiçekle ihtiyacımız olan fidanları üretiyoruz. Daha önce 60 kuruşa satın alınan çiçekleri bu tesislerde kendimiz üreterek 7.5 kuruşa mal ediyoruz. Belediyenin ihtiyacı olan doğrama, mobilya, kent mobilyası, heykeller, çocuk oyun parkları, elektrik direği gibi tüm ihtiyaçlarını burada ucuza üretiyoruz" diye konuştu.
Başkan Akaydın, daha sonra Rotaryenlerin sorularını yanıtladı. Toplantıda Antalya Rotary Kulübü tarafından Meslekte Başarı Ödülü'ne layık görülen Arkeolog Fahri Işık'a ödülünü Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın verdi.
ANTALYA, (DHA)