ATSO 14. Grup Meslek Komitesi öncülüğünde, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun (EPDK) yeni mevzuat düzenlemelerinin ele alındığı bilgilendirme toplantısı yapıldı.
ATSO Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, EPDK'nın kar payı bölüşümü, finansal promosyonlar ve ihtar mekanizmasına ilişkin kurul kararları, yeni nesil ödeme kaydedici cihazlar, e-irsaliye, e-fatura, taşıt uygunluk belgesi ve tehlikeli madde faaliyet belgesi gibi konular ve sektörü yakından ilgilendiren yeni mevzuat düzenlemeleri değerlendirildi.
Toplantıya, ATSO Başkanı Davut Çetin, Başkan Yardımcısı M.Cihangir Deniz, Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş, Genel Başkan Yardımcısı M.Erol Sözen, TOBB Petrol ve Petrol Ürünleri Sektör Meclisi Üyesi Ali Yılmaz, PUİS Antalya Şube Başkanı Mücahit Turgut, ATSO üyesi akaryakıt ve gaz ürünleri sektör temsilcileri ile Burdur, Bucak, Isparta, Alanya, Manavgat, Kumluca Ticaret ve Sanayi odalarından ilgili meslek grubu üyeleri katıldı.
'ORTAK AKILLA ÇÖZÜM'
ATSO Başkanı Davut Çetin, Batı Akdeniz'deki tüm sektörlerin temsilcileriyle bir araya geldiklerini ve sorunlarına ortak akılla çözüm aramalarını söyledi. Komitelerin, bölgesel olarak hayata geçirebilecekleri projeleri masaya yatırmasını isteyen Başkan Çetin, "Çünkü başta ulaşım ve lojistik olmak üzere sorunlarımızı geleceği de planlayarak daha üst ölçekli ele almak zorundayız. Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantıları, Bölge Oda ve Borsa Başkanlarını bir araya getirerek, ortak projelerimizi doğrudan kamu yöneticileri ile paylaşmak için bizlere uygun bir zemin sunuyor. Bu zemini bu tür toplantılarda ortaya çıkacak ortak proje fikirleri ve işbirlikleri ile daha ileri taşıma imkânımız var" dedi.
Tüm sektörler gibi akaryakıt ve enerji sektörünün de bir değişim ve dönüşüm sürecinde olduğunu ifade eden Başkan Davut Çetin, alternatif enerji kaynaklarının artık daha yoğun şekilde yaşamda yer aldığını, tüm sektörlerde teknoloji kullanımının ve yoğunluğunun arttığını kaydetti.
BÜTÜN SEKTÖRLER DİJİTALLEŞİYOR
Başkan Davut Çetin, sektörlerin sundukları hizmet yapısının ve çalışandan beklentilerinin değiştiğini belirterek “Müşteriler artık kişiye özel hizmet beklentisindeler. Bugün her bir perakendeci müşteriyi cep telefonundan yakalamak zorunda. Artık insanların alım tercihlerini internetteki işletme puanı belirliyor. Tüm sektörler dijitalleşiyor ve geride kalana hayatta kalma şansı tanımıyor. İşletmelerimizin devamlılığı için bu başlıkları da bir an önce sektör özelinde ele almamız gerekiyor" dedi.
ANTALYA 4.0 PROJESİ
Katılımcılara ATSO'nun Antalya 4.0 projesini de anlatan Davut Çetin, şu bilgileri verdi:
"Bu proje kapsamında Turizm, Tarım, Sanayi, Ticaret ve Kent ana başlıklarında dünyadaki gelecek trendlerini ve Antalya'nın bu süreçte neler yapması gerektiğini geniş katılımlı toplantılarla ele aldık ve raporlaştırdı. Odamızın internet sayfasından bu rapor var. Tüm sektörler ve kent için bir ana çerçeve, vizyon ortaya koyuyor. Özellikle veri yönetiminin ve dijitalleşmenin stratejik önemine vurgu yapılıyor. Akaryakıt ve gaz sektörünün de bu ana çerçeve içinde gelecek trendlerini ele alması ve gelecekte de hayatta kalabilmek için yapması gerekenleri masaya yatırması gerekiyor."
Başkan Çetin'in konuşmasının ardından sektör temsilcileri de yaşadıklarını sıkıntıları anlattı, çözüm önerileri üzerinde görüş alışverişinde bulundu.
ANTALYA, (DHA)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |