Pazar payı düşük olan ak kiraz, genellikle reçellik ve kompostoluk değerlendiriliyor. Dalından koparıldıktan sonra ömrünün çok kısa olması nedeniyle hemen değerlendirilmesi gereken ak kirazın özellikle reçelinin yapıldığı ve çok lezzetli olduğu belirtildi. Ağlasun'daki üretici, ak kirazı reçellik, kompostoluk ve günübirlik tüketim için arazilerine diktiklerini, pazar payının az olmasının nedeninin çok dikim yapılması olduğunu aktardı.
Sadun KILIÇ/AĞLASUN, (DHA)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |
|
||||||||||||
Koç 21 Mart - 20 Nisan
|
||||||||||||
|
||||||||||||
|
||||||||||||