Geçen yıl, valiliğin de desteği ile Ağrılı işadamı Abdülbari Güzel tarafından kurulan 18 bin 600 metrekare kapalı alana sahip sera, Diyadin kaplıcalarında kullanılan 85 santigrat derece su ile ısıtılıyor. Sera teknikeri Ramazan Yaman, serada ayrıca arı beslediklerini söyledi. Arıların döllenmeden önce tozlaşma görevi yaptıklarına işaret eden Ramazan Yaman, serada organik olarak yetiştirilen domatesi Antalya, Ankara ve Ağrı'ya sattıklarını belirtti. Serada çoğu kadın 12 kişinin çalıştığını ve hijyene büyük önem verdiklerini belirten Ramazan Yaman, bitkilerin 18- 25 derecede muhafaza edildiğini anlattı. Razaman Yaman, şunları söyledi:
"Geçen yıla kadar boşa akan termal su sayesinde serayı ısıtıyoruz. Ürettiğimiz domateslere bebek gibi ilgi gösteriyoruz. Yukarıda bulunan perdeler, ısıyı içeride muhafaza ediyor. İçerideki ısı ortalama ısının üzerine çıkmaya başlayınca perdeler açılıyor ve içeri hava almaya başlıyor. Normal dereceye düştüğü anda, perdeler otomatik kapanıyor. Toprak yerine ortalama ömrü 2 yıl olan Hindistan cevizi ağacı kabuğu ve diğer ağaç kabukları oluşumunu kullanıyoruz. 'Kokobit' adı verilen bahçe toprağında organik olarak ayda 80- 85 ton kadar domates üretiyoruz. Organik domatesleri, Antalya, Ankara ve Ağrı'da pazarlıyoruz."
Turgay KILIÇ/AĞRI, (DHA)-