2'nci Gastro Afyon 2019 Lezzet Festivali'nin tanıtım toplantısı Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İl Genel Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyonkarahisar Sağlık Bilimler Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz ve festivalde görev alacak aşçıların katılımıyla Veysel Eroğlu Spor Salonu gerçekleştirildi.
'MÜTEVAZI BÜTÇELERLE YAPIYORUZ'
Vali Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar'ı her platformda tanıtmak için çalıştıklarını söyledi. Gastro Lezzet Festivali'nin de bunlardan biri olduğunu vurgulayan Tutulmaz, "Bizler mütevazı bütçelerle bu festivali yapıyoruz. Afyonkarahisarlı esnaf ve üreticimizin de bu festivale destek olmasını bekliyoruz. Bizler öncülük etsek de halkın desteğiyle bu tür etkinliklerden daha fazla verim elde edileceğini düşünüyorum. Bu festival halka ne kadar mal edilirse bu tür festivaller devam edecektir. Kamu eliyle yapılan işler desteklenmedikçe verim almak zor oluyor. Tüm Afyonluların bu tür etkinliklere sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum. Ben organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
'40 YAKIN ULUSLARARASI ŞEF GELECEK'
Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Açıköz, 2'nci Gastro Afyon Lezzet Festivali'nin 26- 27 Nisan tarihlerinde yapılacağını belirtti. Afyonkarahisar'ın bu festivale sahip çıkmasının çok önemli olduğunu aktaran Açıköz, "Bizler elimizden gelen desteği veriyoruz ancak festivalin geleceği için halkın sahip çıkması önem taşıyor. Festival kapsamında 40'a yakın uluslararası şef ve birçok ülkenin Ankara büyükelçileri festivale katılacak" diye konuştu.
2'nci Gastro Afyon Lezzet Festivali süresince 18 ülkeden 40 şef, bloggerler, lezzet ustaları, büyükelçiler, yemek yazarları, sektör temsilcileri Afyonkarahisar'a özgü yerel lezzetleri tadacak. 26 Nisan Cuma günü bir alışveriş merkezi yanında açılacak olan festival, Afyon efelerinin gösterileriyle başlayacak. 3 tonluk aşure dağıtımı, sema gösterisi, dana çevirme, coğrafi işaretli ürünlerin tanıtımı, atölye çalışmaları, görsel şovlar, kazan yemekleri ikramı gibi çeşitli etkinliklerle 2 gün devam edecek festivalde, en çok yemek yeme yarışması, patates soyma yarışması da yapılacak. Festivalde ayrıca liseler arası yemek yarışmaları da düzenlenecek. Ödül törenleri ve gala gecesiyle renklenecek festivalle Afyonkarahisar'ın mutfağının dünyaya tanıtılması planlanıyor.
Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR, (DHA)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |