Adnan Ceylan Vision adı verdiği atölyesinde ürettiği ağaçtan heykel ve ev aksesuarlarını Antalyalılarla buluşturan başarılı sanatçının yaptıkları, hediyelik eşyadan daha çok sanat eseri olarak değerlendiriliyor.
Dünyada driftwood (geri dönüşüm) sanatı yapan sayılı kişiden birisi olma özelliğini taşıyan Adnan Ceylan, harabe bir köy evindeki ağaçlardan masa ve sandalye, 1880'lerde Fransızlar tarafından Karadeniz'deki kömür madenlerinde kullanılan kömür vagonundan masa, 1920'lerde kullanılan Alman varilinden bar, 1900'lere ait bir matbaa makinesinin dişlilerinden dekoratif saat, kurumuş sedir ağacından boğa, at ve kartal heykelleri gibi çok sayıda eserini meraklılarıyla buluşturuyor.
Türkiye'nin ünlü isimlerinin ve iş adamlarının ev dekorasyonları için özel sipariş verdiğini belirten Ceylan, "Yaşanmışlık izleri olan eski eşyalar ve ağaçları eserlerimde kullanıyorum. Amacım insan emeğine ve doğaya saygı uyandırmak, modern malzemeyle seri üretilen pahalı ev eşyaları yerine, doğal ve basit malzemelerden yapılmış objelerle insanın temel ihtiyaçlarını karşılanabileceğini göstermek istiyorum" dedi.
İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)