Açılan davanın duruşmalarına katılmadığı için hakkında yakalama kararı bulunan 43 yaşındaki A.Ü., ailesiyle birlikte barındığı Hüsnü Karakaş Mahallesi'ndeki çadırda gözaltına alındı. Sağlık kontrolü için götürüldüğü sağlık merkezinde geçmişte verem tedavisiyle ilgili kontrollerini geciktirdiği tespit edilen A.Ü.'nün maske takılarak adliyeye sevk edilmesine karar verildi. Ayrıca A.Ü.'ye nezaret eden polis memurları da hastalık riskine karşı ağızlarına maske, ellerine de ameliyat eldiveni takılarak adliyeye gönderildi.
Ancak maskeli ve eldivenli kişiler, adliyede tedirginliğe yol açtı. Hakkında yakalama kararı bulunan A.Ü.'nün verem tedavisi gördüğü öğrenilince tedirginlik daha da arttı. Adliye içindeki kapalı mekanda solunum yoluyla hastalığın kendilerine de bulaşabileceğinden kaygı duyanlar, A.Ü.'nün bulunduğu ortamdan uzaklaştı. Adliyedeki işlemin uzaması üzerine tedirginliği ortadan kaldırmak için polislerle birlikte A.Ü. adliye bahçesine çıkartıldı.
Öğleden sonraya kadar açık havada bahçede bekleyen A.Ü.'nün peşinden yakınları da adliyeye geldi. A.Ü.'nün eşi S.Ü., eşinin çöpten hurda toplarken hastalandığını söyledi. Tedavisini hastanede yaptırdıklarını, ancak kontrollerini belli bir adresleri olmadığı için aksattıklarını anlatan S.Ü., "Evimiz yok, Hüsnü Karakaş Mahallesi'ndeki akrabalarımızın gecekondusunun bahçesinde çadır kurduk. Orada yaşamaya çalışıyoruz. Devlet Suriyelilere kucak açıyor ama kendi vatandaşını ihmal ediyor. Geçtiğimiz yağmurda çadırımızı su bastı. Bir yardım göremedik" dedi.
A.Ü., mahkemede ifadesi alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA) -