İş insanı Asil Nadir defnedildi
İş insanı Asil Nadir defnedildi
ATSO ve SGK, rehberlik ve iş birliği protokolü imzaladı
ATSO ve SGK, rehberlik ve iş birliği protokolü imzaladı
Gemi ve yat imalatçılarını sevindiren BDDK kararı
Gemi ve yat imalatçılarını sevindiren BDDK kararı
Akdeniz Üniversitesi'nde İŞKUR Gençlik Programı başlıyor
Akdeniz Üniversitesi'nde İŞKUR Gençlik Programı başlıyor
11 Şubat 2025 Salı - 11:02

Abdullah Zeydan’a 3 yıl 9 ay hapis

VAN Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan, Diyarbakır'da 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davada ‘Terör örgütüne yardım etmeye teşebbüs’ suçundan 3 yıl 9 ay hapse çarptırıldı.

Abdullah Zeydan’a 3 yıl 9 ay hapis
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan'ın, 'Terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek' ve 'Basın yoluyla terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından yargılandığı dava, Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Zeydan, duruşmaya katılmadı. Avukat Mahsuni Karaman'ın dosyadan çekilmesi üzerine, Mehmet Emin Aktar dosyaya avukat olarak katıldı. Aktar, savunma yapmak için süre talebinde bulundu. Yargılamayı uzattığı gerekçesiyle bu talep mahkeme heyeti tarafından reddedildi. Aktar, reddihakim talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, bu talebin hüküm verilmesini engelleme amacıyla olduğuna karar vererek bu talebi de reddetti.

Mahkeme heyeti, Abdullah Zeydan hakkında ‘Terör örgütüne yardım etmeye teşebbüs’ suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezası verdi. Kararda, “Abdullah Zeydan hakkında, her ne kadar silahlı terör örgütüne üye olma suçundan cezalandırılması iddia ve talebiyle kamu davası açılmış ise de sanığın 04/10/2015 tarihli eyleminin bir bütün olarak silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme olarak kabulü ile suçun işleniş biçimi ve özelliği, sanığın kastı ile suç sebep ve saikleri nazara alınarak eylemine uyan TCK’nın 314/3 ve 220/7 maddesi delaletiyle TCK’nın 314/2 maddesi gereğince takdiren ve teştiden 6 yıl hapisle cezalandırılmasına, sanığın eylemlere katkısı ve eylem sayısı nazara alınarak takdiren 1/3 oranında indirim yapılarak 4 yıl hapisle cezalandırılmasına, sanığın suçu, terör suçu sayılması nedeniyle verilen cezadan 1/2 oranında artırım yapılarak 6 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına, sanığın eyleminin teşebbüs aşamasında kalması kalmış olması sebebiyle 1/4 oranında indirim uygulanarak 4 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmasına, sanığın yargılama sürecindeki davranışları olumlu olduğundan cezasından takdiren 1/6 oranında indirim yapılarak 3 yıl 9 ay hapis ile cezalandırılmasına” ifadelerine yer verildi.

Mahkeme heyeti, verilen kararın gerekçesinin tebliğinden itibaren 2 hafta içerisinde mahkemeye verilecek bir dilekçe ile veya zabıt katibine beyanda bulunmak ve bu beyanın tutanağa geçirilmesi suretiyle veya en yakın Ağır Ceza Mahkemesi aracılığıyla dilekçe gönderilmesi suretiyle Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesi nezdinde temyiz kanun yoluna başvurulabileceğine, bu süre içerisinde başvurulmadığı takdirde kararın kesinleştirilerek infaza verileceğine karar verdi. 

Seyfettin EKEN-Gıyasettin TETİK-Selim KAYA/DİYARBAKIR, (DHA)

 
Trafik cezasından belgeyle kurtuldu
 
Diolivo Zeytinyağları: Lezzetiyle Sağlığınızı Keşfedin!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yolcu otobüsü, TIR'a çarptı: 4 yaralı
AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı ilçesinde yolcu otobüsünün mermer yüklü TIR'a ...
Reha Muhtar'a soygun şoku
Reha Muhtar, boğazdaki yalısında görevli yabancı uyruklu hizmetçisinin ...
Hangi ülkeleri seviyoruz, hangi ülkelere gıcığız?
Türkiye Genel Sosyal Saha Araştırması'nın bir aylık çalışmasıyla yaptığı ...
 
7 ilde FETÖ operasyonu; 13 gözaltı
İZMİR merkezli 7 ilde FETÖ/PDY’ye yönelik düzenlenen operasyonda 13 şüpheli gözaltına alındı.
Trafikte hapis cezası yolda
Kaza yapıp kaçanlar, ehliyetsiz araç kullanımı ve zorla ulaşım araçlarının ...
Polisi şaşkına çeviren olay
BURSA’da, denetip yapan polis ekiplerine alkollü olduğunu itiraf edip ...
 
Zuhal Topal gözyaşlarıyla isyan etti
Televizyon ekranlarının sevilen ismi Zuhal Topal, "Zuhal Topal'la Yemekteyiz" ...
Tuğçe Tayfur'dan mesaj açıklaması
Ünlü sanatçı Ferdi Tayfur'un hayatını kaybetmesi ardından Odatv, ağabey ...
Emeklilerin zam farkı bugün hesaplara yatırılıyor
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) emekli maaş farkının 11 Şubat 2025 tarihinden ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'da kuzular kurda emanet
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ekonomi çıkmazı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
İğrençlikte son nokta; kızından oğlu olan İMAM
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Dünya ısınmaya devam ediyor
İsa Altun
İsa Altun
DARK WEB'E DİKKAT! 
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Şubat ayı, Koç burçları için önemli kararlar ve cesur adımların ayı olacak. Özellikle kariyerinizde hızlı gelişmeler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva