Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu Atatürk Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminere; Duru Bulgur Genel Müdür Yardımcısı Ziya Duru ile Pazarlama ve Halkla İlişkiler Şefi Ayşe Sarımehmet konuşmacı olarak katıldı. Bölüm öğrencilerinin yanı sıra Kemer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek -İçecek Hizmetleri Bölümü öğretmen ve öğrencilerinin ve bazı sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen seminerde, 'Bulgurun tarihi, besin değeri ve sağlık ilişkisi, bulgurun üretim aşamaları ve bulgur pazarının oluşum süreci ve bulgur yemekleri' anlatıldı.
Seminer sonrasında Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Bahattin Özdemir, Duru Bulgur ailesine teşekkür belgesi takdim ederek, seminer vesilesi ile aşçılık öğrencilerine milli bir ürün olan bulgurun özellikle ticari mutfaklarda daha fazla kullanmaları gerektiğini ve aşçıların bulgurun tanıtılmasında çok önemli görevleri olduğunun mesajını verdi.
Seminer sonunda katılımcılara eğitim sertifikası ve Duru Bulgur tarafından hazırlanan 'Tarihinden Tarifine Bulgur' ve 'Bulgur Yemekleri' adlı kitaplar hediye edildi. Gerçekleştirilen etkinlikte, öğrencileri bulgur konusunda bilgilendirmenin yanı sıra bulgurun tanıtılması için farklı proje ve etkinliklerin düzenlenebileceği ile ilgili fikir birliğine de varıldı.
ANTALYA, (DHA) -