Proje faaliyet sonuçlarının paylaşıldığı 'Kapanış Değerlendirme Toplantısı' ATSO Atatürk Konferans Salonu'nda yapıldı. Toplantıya ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cihangir Deniz, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Volkan Güler, BAKA Antalya Koordinatörü Alaaddin Özyürek ve il müdürlüklerinin proje yöneticileri katıldı. Toplantıda konuşan ATSO Başkan Yardımcısı Cihangir Deniz, BAKA Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında 13 Şubat 2019 yılında uygulamaya başlayan 'Nitelikli Eğitim Nitelikli İş Gücü' isimli projenin başarılı şekilde sonuçlandığını söyledi.
GENÇ NÜFUSTA İŞSİZLİK ORANI YÜZDE 20
ATSO tarafından hazırlanan toplam 591 bin 520 lira bütçeli projenin yüzde 90'ının BAKA, yüzde 10'unun ATSO tarafından finanse edildiğini belirten Başkan Yardımcısı Deniz, "TUİK verilerine göre 3 milyon 794 bin işsizimiz var. Genç nüfusta işsizlik oranı yüzde 20,8. İşgücüne katılma oranı yüzde 52,9, yani çalışma çağındaki insanlarımızın sadece yarısını işgücüne dahil edebiliyoruz. Kadınlarda bu oran yüzde 30,9. Ben bu verileri ülkemizin gelişmesini, gençlerimizin geleceğe umutla bakmasını engelleyen prangalar olarak görüyorum. Potansiyelimiz çok daha fazladır ve bizim ayağımızdaki prangaları kıracak adımları atmamız gerekiyor. Bu yüzden ATSO olarak istihdam odaklı projelere özel önem veriyoruz. İşgücü talebini, mesleki yetkinlikleri artırmak üzere yürüttüğümü bir projeyi daha başarılı şekilde sonuçlandırdık" dedi. ATSO Başkan Yardımcısı Deniz, bölgede yenilikçi eğitim, bölgenin ihtiyaç duyduğu nitelikli personel ihtiyacının karşılanması, CNC Simülasyonu, 3D Yazıcı ve Robotik Kodlama yenilikçi mesleki eğitim modelleri ile nitelikli işgücünü istihdama kazandırılmasının hedeflendiğini söyledi.
ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERE EĞİTİM
ATSO Başkan Yardımcısı Deniz, projenin önemli faaliyetleri arasında öğretmenlerin ve öğrencilerin son teknolojik ekipman kullanarak eğitim almaları olduğunu vurguladı. Başkan Yardımcısı Deniz, ATSO bünyesindeki inovasyon merkezi İNOVATSO'da projenin hedef grubu içerisinde yer alan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeki 15 öğretmene Robotik Kodlama Arduino eğitici eğitimi, 11.sınıfta Endüstriyel Otomasyon, Bilişim, Elektrik Elektronik Teknolojileri alanında okuyan 30 öğrenciye yönelik Robotik Kodlama Arduino eğitimi verildiğini de belirtti. Deniz, Antalya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12. sınıfta okuyan 200 öğrencinin, iş hayatına geçişlerini kolaylaştırmak amacıyla Antalya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile "Mülakat Teknikleri, Özgeçmiş Hazırlama" ve "İşveren Beklentileri" eğitimi ile "Meslek Seçimlerinin Tanıtımına" yönelik bilgilendirme eğitimleri verildiğini söyledi. Ayrıca 120 öğrencinin firmaları tanımaları ve mezuniyet sonrası istihdama geçişlerini kolaylaştırmak için 10 firma yetkilisi ile bir araya geldiğini böylelikle özel sektör-eğitim kurumları arasındaki işbirliğinin geliştirildiğini ifade etti.
BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler de, mesleki eğitimin kalitesinin artmasını ve işgücüne değer katacak projelere yönelik BAKA'nın desteğinin ve hibelerin artarak devam edeceğini belirtti. ATSO tarafından yürütülen 'Nitelikli Eğitim Nitelikli İş Gücü' proje faaliyetlerinin başarılı bir şekilde gerçekleştiğini ve somut çıktıları olan bir proje olduğunu vurgulayan Güler, projenin yazımında ve yürütülmesinde emeği geçen tüm yetkililere teşekkür etti.
ANTALYA,(DHA)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |