ATSO çalışanlarının ve ailelerinin katıldığı ilk dersin startı, restorasyon çalışmaları tamamlanan ATSO Kaleiçi Evi'nden verildi. Etkinliğe katılanlara ilk olarak Yrd. Doç. Dr. Nuray Gökalp tarafından 'Attaleia'lılardan Günümüze Kalanlar' konulu sunum gerçekleştirdi. Katılımcılar daha sonra Arkeolog Yunus Özdemir'in rehberliğinde Kaleiçi'nin tarihine keyifli bir yolculuk yaptı.
'KÜÇÜK FİKİR, BÜYÜK ŞEHİR'
ATSO Başkanı Davut Çetin, 'Portakal Atölyesi' çalışmaları kapsamında kentlilik bilincini oluşturmak adına Antalya Dersleri adında bir dizi etkinlik planlandığını kaydetti. ATSO bünyesinde bir toplantı salonunu resmiyetten uzak, rahat bir ortam oluşturacak şekilde tasarlayarak kente dair projelerin konuşulacağı bir platform oluşturduklarını ifade eden Başkan Çetin, "Portakal Atölyesi ismini taşıyan bu yapıda 'Küçük fikir Büyük şehir' sloganıyla küçük bütçelerle kente ve kentliliğe dair fark yaratıcı fikirleri masaya yatırılacak. Bu çalışmalardan ilki kentimizin tarihsel-kültürel miras varlıklarının tanınırlığının arttırılmasına ve bilinçli bir korumacılık anlayışının geliştirilmesine katkı sağlamayı amaçlayan Antalya Dersleri Projesi oldu. Bu kapsamda kentimizin farklı tarihi noktalarına konunun uzmanlarının eşliğinde geziler düzenlenecek" dedi.
Antalya Kültürel Miras Araştırmacıları Derneği (ANKA) işbirliğinde hayata geçirilen ilk etkinliği Antalya'nın kalbi Kaleiçi'nde deneme amaçlı ve dar kapsamlı gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan Çetin, "Etkinliğe katılanlar, her gün önünden geçtiği ama farkında bile olmadığı tarihi değerler hakkında bilgiler edindi. Deneyimli rehberler ve bilim insanları eşliğinde yaşadığımız kentin benzersiz doğal ve kültürel birikimini keşfetti. İlkini odamız çalışanları ve aileleri için düzenlediğimiz Antalya Dersleri'ni önümüzdeki aylarda tüm üyelerimiz ve hemşehrilerimizin katılımıyla gerçekleştirmeyi planlıyoruz" dedi.
ANTALYA, (DHA) -