Rektör Özkan, asistanlara 'usta-çırak' ilişkisini hatırlattı
Rektör Özkan, asistanlara 'usta-çırak' ilişkisini hatırlattı
Antalya'da Dostluk Korosu'ndan ortak ses
Antalya'da Dostluk Korosu'ndan ortak ses
ATSO'dan 'yeşil dönüşüm' seferberliği
ATSO'dan 'yeşil dönüşüm' seferberliği
Benardete'nin son mektubu ortaya çıktı
Benardete'nin son mektubu ortaya çıktı
14 Mart 2025 Cuma - 11:50

ANTGİAD iftar buluşmasında birlik ve dayanışma vurgusu

ANTALYA Genç İş İnsanları Derneği (ANTGİAD), ramazan ayının manevi atmosferinde üyeleri ve konuklarıyla iftar programında bir araya geldi. Yoğun katılımın olduğu gecede, birlik ve beraberlik vurgulanırken, gündeme dair önemli konular da ele alındı.

ANTGİAD iftar buluşmasında birlik ve dayanışma vurgusu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Programın açılış konuşmasını yapan ANTGİAD Başkanı Ercan Yavaş, dernek olarak hem iş dünyası odaklı hem de toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket ettiklerini vurguladı. Konuşmasında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, 18 Mart Çanakkale Zaferi, küresel ve bölgesel gelişmeler gibi birçok konuya değinen Yavaş, kadın hakları, bağımsızlık mücadelesi ve Türkiye'nin ekonomik geleceği üzerine kararlı duruşlarını sürdüreceklerini ifade etti.

Başkan Yavaş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü vurgulayarak yaptığı konuşmada, kadınların hayatın her alanında daha fazla yer alması gerektiğinin altını çizdi. Yavaş, “Birleşmiş Milletler raporlarına göre, dünyada her 10 dakikada 1 kadın hayatını kaybediyor. Kadınları toplumdan silen, baskı altına alan her türlü şiddetin karşısında olmaya devam edeceğiz. Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere miras bıraktığı çağdaş Türkiye'nin temel taşlarından biri de kadın haklarıdır ve bu mirası yaşatmak hepimizin görevidir" dedi.

18 MART BİR MİLLETİN DESTANI

Yaklaşan 18 Mart Çanakkale Zaferi'ne de değinen Yavaş, bu zaferin sadece askeri bir başarı olmadığını, aynı zamanda bir milletin bağımsızlık ruhunun simgesi olduğunu vurguladı. Yavaş, “Çanakkale'de gençlerimiz, analarının dualarıyla cepheye gitmiş ve Atatürk'ün dehasıyla tarih yazmıştır. Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşı'nın habercisidir. 18 Mart, Cumhuriyet'imizin ilk temel taşıdır. Biz ANTGİAD olarak, Atatürk'ün emaneti olan Cumhuriyetimize ve bağımsızlığımıza sonsuza kadar sahip çıkmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

'AİLEDE EMPATİ, SAĞLIKLI BİR TOPLUMUN TEMELİDİR'

Programın konuğu Prof. Dr. Üstün Dökmen, gecede yaptığı konuşmayla ANTGİAD üyelerini bilgilendirdi. Dökmen, 'Yaşamda Yılmazlık' başlığı altında, bireylerin karşılaştıkları zorluklar karşısında nasıl direnç gösterebileceklerini ve psikolojik sağlamlığı nasıl artırabileceklerini anlattı. Hayatta başarılı olmanın en önemli unsurlarından birinin yılmazlık olduğunu belirten Dökmen, “Düşmek değil, düştüğümüzde nasıl kalktığımız önemlidir" mesajını verdi. 'Ailede Empatik İletişim' konusuna da değinen Dökmen, aile içinde sağlıklı ilişkiler kurmanın en önemli yolunun empati olduğunu vurguladı, “Karşımızdakini gerçekten dinlediğimizde ve anladığımızda, iletişimimiz daha güçlü hale gelir" dedi.

'Çocukla Birlikte Büyümek' başlığı altında, ebeveynlerin çocuklarıyla birlikte gelişmesi gerektiğini belirten Dökmen, “Sadece çocuklarımızı büyütmüyoruz, onlarla birlikte biz de öğreniyoruz, değişiyoruz" diyerek, ebeveynlerin çocuklarına karşı bilinçli yaklaşım sergilemelerinin önemini vurguladı. Son olarak 'Ailede Ben-Mari' kavramına değinen Dökmen, bu metafor üzerinden aile içindeki ilişkilerin sıcaklık ve hassasiyet dengesine dayandığını anlattı. Sağlıklı aile ilişkilerinin, toplumun huzur ve gelişimi açısından temel taşlardan biri olduğunu belirtti.

BİRLİK VE DAYANIŞMA MESAJI

ANTGİAD Başkanı Ercan Yavaş, konuşmasının sonunda birlik ve dayanışmanın önemini bir kez daha vurgulayarak şunları söyledi:

“Bizler sadece iş insanları değiliz; bizler bu ülkenin aydınlık yarınlarını inşa eden gençleriz. Birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece, aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. ANTGİAD ailesi olarak üretmeye, gelişmeye ve ülkemize değer katmaya devam edeceğiz. İyi ki varsınız, iyi ki birlikteyiz."

Gece, katılımcıların sohbetleri ve dayanışma duygusuyla sona erdi.

ANTALYA, (DHA)

 
CHP'de 'Lazkiye' toplantısı
 
Ceza davası süreci nasıl işler ve hangi haklara sahibim?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da 2 bin 315 şişe sahte parfüm ele geçirildi
ANTALYA'da zabıta ekiplerinin, imitasyon parfümleri, 'orijinal' ya da ...
Atıklardan sanata: Puşkin’in şiiri Antalya'da heykele dönüştü
Antalya Muratpaşa Belediyesi’nin falez sahil bandında yer alan Manavoğlu ...
ATSO'dan 'yeşil dönüşüm' seferberliği
ATSO ve TÜBİTAK iş birliğinde, KOBİ'lerin yeşil inovasyon ve teknoloji ...
 
Antalya'da kalker ocağı hakkında kaçak ağaç kesimi şikayeti
ANTALYA'nın Boğaçayı Havzası'ndaki bir kalker ocağının, genişleme talebi ...
Emniyet teşkilatı Korkuteli'nde buluştu
ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde emniyet teşkilatı mensupları İl Emniyet ...
Antalya Mamadı yolunda son aşamaya gelindi
ALANYA'nın kuzeyi ile güneyini birbirine bağlayan ve halk arasında 'Mamadı ...
 
Antalya'da otomobil park halindeki 3 araca çarptı: 2 yaralı
ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil, ...
Antalya'da minik ellerden Mehmetçiğe mektup
MİLLİ Eğitim Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı iş birliğinde çocukların ...
Gazeteci Savaşeri, Antalya'da son yolculuğuna uğurlandı
ANTALYA'da 30 yılı aşkın süredir gazetecilik yapan ve kanser tedavisi ...
 
Dursun Gündoğdu
Ah Aslı Hanım ah...
YAZARLAR
İsa Altun
İsa Altun
BİZLERİ NASIL SOYUYORLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Politikanın yamyamları
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Dünya Kadınlar Günümüz kutlu olsun…
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya'da kaldırımda yürümek eziyet
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ay, matkapla delinecek
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayında oldukça aktif süreçlerden geçiyorsunuz, çünkü Venüs gezegeni 2 Mart itibarıyla sizin burcunuzda gerilemeye ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva