İran, İsrail'e hava saldırısı başlattı
İran, İsrail'e hava saldırısı başlattı
Sinan Ateş cinayeti davasında yargılama devam etti
Sinan Ateş cinayeti davasında yargılama devam etti
Antalya'da teleferik kazası davasında tahliye taleplerine ret
Antalya'da teleferik kazası davasında tahliye taleplerine ret
Antalya'da 'Yaşlılar Günü'nü kutladılar
Antalya'da 'Yaşlılar Günü'nü kutladılar
9 Ocak 2013 Çarşamba - 22:08

AKP'li esnaf başkan yardımcısı yeni AVM'ye 'evet' dedi

Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Abdullah Sevimçok, AVM'leri kanser virisüne benzetip açılmamaları için mücadele ederken, yardımcısı olan AKP'li belediye meclis üyesi Adlıhan Dere, yeni bir AVM için 'Evet' oyu kullandı.

AKP li esnaf başkan yardımcısı yeni AVM ye  evet  dedi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'nın Muratpaşa İlçesi Konuksever Mahallesi'nde yapılacağı söylenen yeni alışveriş merkezine ait üst ölçekli plana yapılan itiraz, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşüldü. Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen şiddetle itiraz ettiği konuda usulsüzlük yapıldığını söyledi.

 

Kent merkezine yapılacağı söylenen büyük alışveriş merkezinin 1/25 binlik planına askı süresi içinde yapılan itiraz, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Ocak ayı devam meclisinde tartışmalara neden oldu. 4 CHP, 3 Ak Partili meclis üyesinden oluşan İmar ve Bayındırlık Komisyonu plana ilişkin itirazı değerlendirip reddine karar verdi. Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, yaşanan bu duruma meclis oturumunda şiddetle itiraz etti ve tepki gösterdi. Söz konusu plan çalışmasının Muratpaşa İlçesi sınırlarında olduğunu söyleyen Evcilmen, 40 bin metrekarelik bir alanın planlandığını ve bunun içerisinde belediyeye ait 15 bin 500 metrekarelik alanın da dahil edildiğini dile getirdi.

 

MIZRAK ÇUVALA SIĞMIYOR

Muratpaşa Belediyesi'ne sorulmadan bir şahıs ya da şirket tarafından yapılmış planın meclise getirilmesine tepki gösteren Evcilmen, "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa 1/25 binlik plan bir şahsın, şahısların veya bir ticari zihniyetin koltuğu altında bu belediyeye getiriliyor ve alelacele, yangından mal kaçırır gibi bir telaş içinde oy çokluğuyla kabul ediliyor. Kısaca cinayet işleniyor. Bu yapılan usulsüzlüktür. Artık mızrak çuvala sığmıyor. Birileri bunu bana anlatacak. Bu telaş ne? Bu planlamayla bölgede devasa bir rant yaratılacak. Esnaf olgusu yok sayılıyor. Kente her açılan AVM yüzlerce küçük esnafın kapanmasına ve borç batağına sürüklenmesine sebep oluyor" diye konuştu.

 

STK'LAR GÖZ ARDI EDİLİYOR

CHP'li üye Hasan Gürsel Karabayır kent merkezine yeni bir alışveriş merkezi yapılmasının ciddi sorunlar doğuracağı görüşünü savunurken, CHP'li Mustafa Karaman, esnaf temsilcisi sivil toplum kuruluşlarının yok sayılarak bir karar verilmesinin doğru olmadığını ifade etti. Tartışmaların ardından, yeni alışveriş merkezinin 1/25 binlik planını kesinleştiren komisyon kararı oy çokluğuyla kabul edildi.

 

OYLAMADA CHP GRUBU BÖLÜNDÜ

CHP'li Kadir Alkış'ın oylamada Ak Parti ve MHP grubu ile birlikte hareket etmesi dikkat çekerken, Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ile CHP'li üyeler Mustafa Karaman, Recep Tokgöz, Erdem Armen, Deniz Fırat Budak, Süleyman Evcilmen, Hüseyin Kazancı ve Hasan Gürsel Karabayır ret oyu verdi. CHP'li diğer meclis üyeleri ise çekimser oy kullandı. Böylece, alışveriş merkezinin 1/25 binlik planı belediye meclisinde onaylanmış oldu. 1/5 binlik ve 1/binlik planların onaylanması halinde alışveriş merkezi yapılmasının önü açılmış olacak.

 

PLANI YARGIYA GÖTÜRECEĞİM

Meclis sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Evcilmen, belediyeden hiçbir muvafakat ve talep alınmadan bir planlama yapıldığını belirterek, "Kurum yok sayılıyor. Bu konudaki yasalar 'ilgili kurumdan mutlak muvafakat alacaksın' demekte. Ama bu ihlal ediliyor. Hukuksuzluk örneği yaşanıyor. Burada bir hukuk ihlali yapılmıştır, bir rezalet yaşanmıştır. Bu bir cinayettir. Ben yargıya gideceğim. 2008 yılında gündeme geldiği zaman da bu mücadeleyi vererek bu konuyu iptal ettirmiştim. Şimdi benim yapabileceğim tek şey bunu yargıya götürmek" diye konuştu.

 

DERE: GRUP KARARINA UYDUM

Gündem maddesinin oylanmasından sonra Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkan Yardımcısı ve Ak Partili meclis üyesi Adlıhan Dere'ye neden olumlu oy kullandığını sordu. Adlıhan Dere ise grup kararı doğrultusunda hareket ettiğini söylemekle yetindi.

 

MATEMATİK GERGİNLİĞİ

Oylamanın ardından Süleyman Evcilmen'in verilen oyları tekrar saydırmak istemesi Akaydın ile arasında gerginliğe neden oldu. Akaydın'ın Ak Parti grubunu işaret ederek, "Burası 14 kişi hepsi de kaldırdı elini. Matematiğiniz varsa burası 14. Bir de Kadir Alkış var" demesi, Evcilmen'in tepkisine neden oldu. "Benim matematiğim var. Saymayı da bilirim. Lütfen doğru konuşun. Niye böyle konuşuyorsunuz. Hayret bir şey. Neden sinirleniyorsunuz" diyen Evcilmen'e yanıt veren Akaydın, "Sinirlendirmek için müdahale edersen sinirlerinim. Çünkü bütün taktiğin beni sinirlendirmek" diye konuştu.

Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, (DHA)

 
Polisten kaçtı kırmızı ışıkta beklerken yakalandı
 
Adriana Lima Antalya'da podyuma çıktı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Antalyalı 10 Ocak 2013 Perşembe 11:58

Adam çarpmayı bölmeyi bilmiyor? iki dönemdir Büyülşehir meclis üyeliği yapıyor.Akepe zihniyeti burdada kendisini gösterdi,,,

Yorumu oyla      5      6  
yurttaş ahmet 9 Ocak 2013 Çarşamba 23:49

sayın süleyman evcilmenle. sayın akaydının bu pollemiği hiç hoş oimamış. üstelik de herkesin ve de il başkkanı Devrim Kök ün gözü önünde. Sayın İl Başkanı Anlaşılan ikisi arasında barışı sağllamamış. sağlıyor gibi yapmış.

Yorumu oyla      5      3  
mustafa kartalkaya 9 Ocak 2013 Çarşamba 23:42

kesin bir menfaatı vardır yoksa demezdi ak partı ne yazıkkı bu beyefendi gibi siyaseti sadece kendi çıkarları için yapan kişilerle dolu temizleyemediler bu memleket ne zaman kendi menfaati için siyaset yapmayanların elinde olur ozaman düzelir bu beyefendi ve buna benzer birçok ak partili siyaseti yıllardır kendi çıkarları için yapıyorlar utanılacak bir durum sayın il başkanı bu virüsleri temizlemedikce başarılı olamaz bunlar partiyi babalarının malı gibi göruyorlar büfeciler bu zatı muhtereme hala oy veriyorlar neden acaba adam kaç dönemdır meclis üyesi kımlerin sayesinde yeteneği bilgi birikimi nedir bence sıfır ama işte birlerinin adamı olmak meselesi

Yorumu oyla      5      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Polisten kaçtı kırmızı ışıkta beklerken yakalandı
ANTALYA'da ehliyetsiz olduğu için motosikletiyle polisten kaçan 20 yaşındaki ...
Cami tuvaletinde kendini astı
ANTALYA'da 34 yaşındaki Keramettin Aksu, cami tuvaletinde kendini asarak yaşamına son verdi.
Yırtık mont hırsızlık çetesini ele verdi
ANTALYA'da kepenklerini kırarak girdikleri 22 eczaneden hırsızlık yapan ...
 
Hobi amaçlı çiftlik kurdu, keklik ihracatçısı oldu
HOBİ olarak başladığı keklik üretiminin yoğun ilgi görmesi üzerine çiftlik ...
Sera’da nöbet var
TÜRKİYE'nin sera ürünü sebze ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan Antalya'da, ...
Engellilere ‘Thai masajı’ tedavisi
UZAKDOĞU'da 2 bin 500 yıldan bu yana yapılan ve geleneksel şifa sanatlarının ...
 
Minik kültür elçileri
AYTEN Çağıran Anaokulu tarafından Avrupa Birliği gençlik programları kapsamında ...
Yeni doğan yavrulara özel ilgi
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nin yeni doğan misafirlerine, ...
Hediyelik eşya üretip satacak
KATILDIĞI el sanatları kurslarında öğrendiklerini pratiğe dönüştürüp, ...
 
Dursun Gündoğdu
Değirmenin suyu nereden geliyor?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Rüşvet ve yolsuzluk
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Alman Yeşiller‘in çöküşü
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Nedir bu yaşadıklarımız?
İsa Altun
İsa Altun
İban vurgununa dikkat
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Eylül ayı sağlık konularıyla ilgili dikkatli olmanız gereken bir ay. Ayın ilk haftasında sorumluluklarınız, çalışma ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva