Hastaneye ulaşmakta zorluk çeken vatandaşlara yönelik verilen Evde Sağlık Hizmeti'ni çok önemsediklerini ifade eden AKHB Genel Sekreteri Dr. Erdoğan Taş, belediyelerce yapılan çalışmalar hariç bu uygulamanın ilk olarak 2006 yılında başlatıldığını dile getirdi. Evde Sağlık Hizmeti'nin ilk çıkış noktasının hastane yatış oranını ve hastane enfeksiyonlarını azaltmak olduğunu belirten Dr. Erdoğan Taş, sistemin Türkiye'de artık oturduğunu aktardı.
HASTALARIN AYAĞINA GİDİYORUZ
Türkiye genelinde 300 bine yakın hastanın Evde Sağlık Hizmeti aldığını vurgulayan Dr. Erdoğan Taş, "Antalya genelinde 2 Kasım 2012'de yaklaşık 2 bin 300 civarında Evde Sağlık Hizmeti alan hastamız varken, bugün 6 bin 300 hedefine ulaştık. Sağlık kurumlarına ulaşamayan, felç geçirmiş, kaza geçirmiş, yatalak pozisyonda olan veya aşırı derecede yaşlı ve düşkün olup yerinden kalkıp hastaneye gelemeyenlerin ayağına gidiyoruz" dedi.
HEDEF BİR KİŞİ BİLE BIRAKMAMAK
Aile hekimleri, toplum sağlığı merkezleri ve devlet hastaneleri aracılığıyla Antalya'nın tüm ilçelerinde Evde Sağlık Hizmeti verildiğini anlatan Dr. Erdoğan Taş, "Hedefimiz sağlık kurumlarına ulaşamayan bir vatandaşğın bile kalmaması" dedi.
Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, (DHA)