İYİ Parti'den istifa eden başkan, CHP'ye katıldı
İYİ Parti'den istifa eden başkan, CHP'ye katıldı
Demet Akalın ve Müge Anlı arasında 'Narin' krizi
Demet Akalın ve Müge Anlı arasında 'Narin' krizi
Şehit astsubay 20 gün önce sözlenmiş
Şehit astsubay 20 gün önce sözlenmiş
2024-YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı
2024-YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı
14 Eylül 2024 Cumartesi - 11:59

31. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali başladı

DEVLET Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, Guiseppe Verdi'nin 'Aida' operası ile 13 Eylül Cuma akşamı başladı.

31. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali başladı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk'ün açılış konuşmasıyla başlayan 31. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nde Finlandiya Devlet Opera ve Bale Genel Müdürü Gita Kadambi, Finlandiya Eğitim ve Kültür Bakanlığı'ndan Riitta Kaivosoja ve ekibi, Danimarka Opera Hedeland Yönetim Kurulu Başkanı Henrik Dahl ve ekibi, Serik Kaymakamı Cemal Şahin, Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, Serik İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Usta ve binlerce sanatsever 'Aida' operasını izledi. Aspendos Antik Tiyatrosu'nun büyüleyen atmosferiyle beraber izleyenlerin unutamayacakları bir gece yaşadığı 'Aida' operasının sonunda, sanatçılar dakikalarca ayakta alkışlandı.

YABANCI KONUK SANATÇILAR

Soprano Yoana Zhelezcheva'nın Aida rolünü ve Tenor Walter Fraccaro'nun Radames rolünü seslendirdiği 'Aida' operasında Amneris rolünü Mezzo Soprano Medine Tuganova, Amonasro rolünü Bariton Serhat Konukman, Ramfis rolünü Bas Engin Suna, Mısır Kralı Il Re rolünü Bas Şafak Güç, Haberci rolünü Tenor İsmail Enis Ok ve Sacerdotessa rolünü Soprano Serap Demirhan canlandırdı. Eserin rejisörlüğünü Vincenzo Grisostomi Travaglini, tarih araştırmalarını Ravivaddhana Monipong Sisowath, dekor tasarımını Özgür Usta, kostüm tasarımını Savaş Camgöz ve Gürcan Kubilay, koreografisini Armağan Davran, Ömür Uyanık ve Sergei Terechenko, ışık tasarımını Fuat Gök ve Koro Şefliğini Mahir Seyrek üstlendi. Ankara Devlet Opera ve Balesi ve Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestra, koro ve bale sanatçıları tarafından sahnelenen eserin Orkestra Şefi Lorenzo Castriota oldu. Eylül ayı sonunda kadar devam edecek olan festival 16 Eylül Pazartesi akşamı 21.00'da 'Opera Gala Gecesi' konseriyle izleyicilere tekrar kapısını açacak. Birbirinden özel eserlerden seçilen parçaların seslendirileceği konserin ve festivalin diğer eserlerinin biletleri, Antalya Devlet Opera ve Balesi gişeleri ve biletinial.com internet adresinden satışa sunuldu.

GENÇ YILDIZLARDAN OPERA GALA GECESİ

Devlet Opera ve Balesi'nin uluslararası alanda başarılar elde etmiş genç opera solistleri, 16 Eylül Pazartesi 21.00'da unutulmaz bir konserle sahnede olacak. Soprano Çiğdem Soyarslan, soprano Dilan Ayata, mezzosoprano Ezgi Karakaya, bariton Faik Mansuroğlu ve tenor Mert Süngü'nün performans sergileyeceği Opera Gala Gecesi, Aspendos'un etkileyici akustiğinde izlenebilecek. Solist sanatçılar, Orkestra Şefi Lorenzo Castriota Skanderbeg yönetimindeki Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşliğinde; Puccini, Verdi, Mozart, Lehar, Gounod, Cilea, Bizet, Rossini, Mascagni ve Donizetti eserlerinden oluşan geniş bir repertuar sunacak.

KUĞU GÖLÜ BALESİ ASPENDOS'TA

'Kuğu Gölü' balesi, 20 Eylül Cuma akşamı 21.00'da, İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından Aspendos Antik Tiyatrosu'nda sahnelenecek. Çaykovski'nin bestelediği ve M. Petipa ile L. Ivanov'dan sonra A. Volkan Ersoy ve G. Armağan Davran tarafından koreografisi yapılan eser, Prens Siegfried ile büyücü Rothbart'ın kuğuya dönüştürdüğü Prenses Odette'in aşkını konu alıyor. Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası, orkestra şefi Tolga Taviş yönetiminde esere eşlik edecek. Eserin dekor tasarımı Gürcan Kubilay'a, kostüm tasarımı Savaş Camgöz'e, ışık tasarımı ise Fuat Gök'e ait.

KAZAKİSTAN ASTANA BALE TOPLULUĞU SAHNEDE OLACAK

Astana Bale Tiyatrosu, 22 Eylül Pazar 21.00'da Aspendos Antik Tiyatrosu'nda Carmen ve Tango Ateşi adlı performanslarıyla seyirci karşısında olacak. Folklorik halk danslarını klasik ve modern baleyle harmanlayan Astana Bale Topluluğu, dünya çapında beğenilen koreografları Alberto Alonso ve Ricardo Amarante yönetiminde flamenko ve tango performansları sergileyecek.

KAPANIŞ GECESİNDE TOSCA OPERASI SAHNELENECEK

Festivalin kapanışı, 26 Eylül Perşembe 21.00'da Antalya Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen Tosca operası ile gerçekleştirilecek. Rejisör Yiğit Günsoy'un sahneye koyduğu eserde ünlü tenor Paolo Lardizzone, Cavaradossi rolüyle sahnede olacak. Orkestra şefi Lorenzo Castriota yönetimindeki Antalya ve İzmir Devlet Opera ve Balesi orkestralarıyla koro şefi Mahir Seyrek yönetimindeki Antalya Devlet Opera ve Balesi Korosu, başlıca rollerdeki solistlere eşlik edecek. Floria Tosca rolünde Nurdan Küçükekmekçi, Mario Cavaradossi rolünde Paolo Lardizzone, Il Barone Scarpia rolünde Serhat Konukman, Cesare Angelotti rolünde Alaaddin Ataseven, Il Sagrestano rolünde S. Onur Alpaslan, Spoletta rolünde Mustafa Özşamlı, Sciarrone rolünde M. Yusuf Yıldız, Un Carceriere rolünde Yalçın Ünsal ve Un Pastore rolünde Melisa İnançöz sahnede olacak. Dekor ve kostüm tasarımı Gülden Sayıl'a, koreografi Özge Ay'a, ışık tasarımı ise Mustafa Eski'ye ait. 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

 
Muratpaşa Belediyesi 8. Yöreler Renkler Festivali duyurusu
 
İşletmenizi Bir Üst Seviyeye Taşıyan Restoran Programları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rektör Güner, TÜBİTAK Başkan Yardımcılığı'na atandı
CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan 2024/316 sayılı ...
Küçük adamlar, dev adamlarla buluştu
MURATPAŞA Belediyespor'un 11 yaşındaki küçük dev adamları, Anadolu Efes ...
Antalya'da pazarda 'vicdan terazisi'
ANTALYA'da 'Domatese gel', 'Sulu limon', 'Kesmece karpuz', 'Dalından taze' ...
 
Antalya'da otomobil kanala düştü
ANTALYA'nın Serik ilçesinde kanala düşen otomobilde bulunan sürücü ve ...
Başkan Uysal Yörüklerle bir araya geldi
Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 3. Uluslararası Antalya ...
Türkiye'de 90 çocuktan 1'i mağdur
TÜRKİYE'de yaklaşık 90 çocuktan 1'i, toplumda 'görmemesi, yaşamaması' ...
 
Antalya'da trafik ekiplerinin alkol denetimi
ANTALYA'da trafik polisleri kentin işlek noktalarında alkol denetimi yaptı. ...
Antalya'da 1 hektar alan kül oldu
ANTALYA'nın Aksu ilçesi Yurtpınar mahallesinde ormana yakın otluk alanda ...
Korkuteli Milli Eğitim Müdürü Tak'ın acı günü
ANTALYA Korkuteli Milli Eğitim Müdürü Akif Tak'ın kalp krizi sonucu hayatını ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'da Tarzan Ağa'ya çok özel statü
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Alman modeli çöküyor mü?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ferit Demir gazeteciliği
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Nedir bu yaşadıklarımız?
İsa Altun
İsa Altun
İban vurgununa dikkat
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Eylül ayı sağlık konularıyla ilgili dikkatli olmanız gereken bir ay. Ayın ilk haftasında sorumluluklarınız, çalışma ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva