Sanatçı ve müzik aleti mucidi Close, ilk olarak 1999 yılında icat ettiği ve yıllar boyunca geliştirdiği telleri 300 metreye varan uzunluktaki 'Dünya Arpı' ile dünyanın çeşitli yerlerinde konserler veriyor. Close'un konserlerinde bulunan dinleyiciler, arpın büyüklüğünden dolayı konserler sırasında kendilerini 'müziğin içinde gibi' hissettiklerini belirttiler.
Görüntülerde, 300 metre uzunluğa varan arpın tellerinin sahneden izleyicilerin üzerinden geçerek tam karşıda bulunan özel cisimlere bağlandığı görülüyor. Böylece dinleyiciler kendileri 'dev bir çellonun veya kemanın içinde gibi' hissettiklerini ifade ediyorlar.
William Close, konser yeri olarak müzeler veya konser salonları dışında kanyonlar, vadiler, dağ yamaçları, antik tapınaklar, katedraller, göl kenarları ve havalimanlarını kullanıyor. 'Dünya Arpı', kurulduğu ortamlarda 'odaklanma' ve 'farkındalık' getirerek dinleyiciyi müziğin içine dâhil ediyor.
Mucit ve sanatçı Close, dev arpını yeni tasarımlar ekleyerek müzikal olarak geliştirmeye devam ediyor.
Beril SÖNMEZ, (DHA)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |