Kahramanmaraş merkezli 11 ilde yıkıma neden olan depremlerde 45 binden kişi fazla yaşamını yitirdi, çok sayıda afetzede de bölgeden tahliye edilip, başka şehirlere gönderildi. Üniversitelerde uzaktan eğitime geçilirken, depremzedelerin bir kısmı ise KYK yurtlarına yerleştirildi. Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde öğrenim gören Ömer Faruk Yıldız, Mücahit Bayram Alkaya ve Himmet Yolageldi de memleketlerine gitmek yerine depremzedelere yardım için yurtlarında kaldı. Yurttan ayrılan birçok öğrenci de bazı eşyalarını depremzedeler için bıraktı.
'YEMEK VAKTİNDE YEMEKHANEYE YÖNLENDİRİYORUZ'
AKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü son sınıf öğrencisi Ömer Faruk Yıldız, ara tatilin ardından 5 Şubat'ta Afyonkarahisar'a geldiğini belirterek, "6'sında okul açılacak, diye beklerken deprem oldu. Biz de geri dönmedik, 800'e yakın depremzedenin eksik ve ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla burada kaldık. Yemek vaktinde, yemekhaneye yönlendiriyoruz. 4 yıldır burada tecrübeli olduğum için personel ve ağabeylerim ile yardımcı oluyoruz" diye konuştu.
'YAŞANAN ACIDAN ÇOK ETKİLENDİM'
Ömer Faruk Yıldız'ın sınıf arkadaşı Himmet Yolageldi de depremlerden 1 gün önce yurda geldiğini hatırlatarak, "Gelen misafirlere yardımcı oluyoruz. Burada çay ve yemek dağıtımında yardımcı oluyoruz. Depremden, yaşanan acıdan çok etkilendim. Depremde acıları olan misafirlerimize her türlü yardımı yapabilmek için arkadaşlarım ile buradayız. Bahçede, çayda, yemekhanede, oda gösteriminde, kayıtlarda, okul kayıtlarında her türlü yardımcı oluyoruz" dedi.
'BİZİM İÇİN ONUR VE ŞEREF'
Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü ve Açık Öğretim Fakültesi İlahiyat Fakültesi 2'nci sınıf öğrencisi Mücahit Bayram Alkaya ise "Elimizden geldiğince hizmet vermeye gayret ediyoruz. Yurdumuzun tüm imkanlarından faydalanmalarını sağlıyoruz. A'dan Z'ye tüm ihtiyaçlarını karşılamaya gayret ediyoruz. Temizliğinden çayına yemeğinden odasındaki nevresim takımlarına kadar hiç gocunmadan, gücenmeden elimizden geldiğince zevk alarak, onur duyarak, gurur duyarak, hizmet etmeye devam ediyoruz. Burada bir imam hatibimiz var; o gelmediği zamanlar aynı zamanda imam hatiplik ve müezzinlik yapıyorum. Ayrıca farklı görevler de var. Anonsçuluk, yemekhaneye götürüp geliyoruz. Burada çocuklara özel faaliyetlerimiz oluyor. Bu bizim için onur ve şeref kaynağı" diye konuştu.
'KİMİSİ HARÇLIĞINDAN 200 LİRA BIRAKIP KOYMUŞ'
Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu da yurttaki öğrencilerin kendilerini çok duygulandırdığını belirtti. Yurttan ayrılan öğrencilerin depremzedeler için ütü, terlik, tuvalet kağıdı ve gıda malzemesi bıraktığını anlatan Kasapoğlu, "'Türkiye tek yürek. Büyük bir milletiz' gibi güzel cümlelerin geçtiği notlar da bırakmışlar. Kimisi harçlığından 200 lira bırakıp, koymuş. Dolayısıyla burada şunu görüyoruz; kötü örnekler değil de çok çok daha fazla iyi örnekler var hatta öğrenciler, gönüllü olmak için de burada kalmak istedi. Onlardan birkaçı, şu anda bizim yurtlarda. İnanın bizim elimiz, ayağımız gibi her tarafa koşan delikanlılarımız var. Himmet'i, Muhammet'i, Mücahit'i, hiçbir şey istemeksizin bütün işlemlerimizi yapan çocuklar" dedi.
Ali Fuat GÜÇLÜER/ AFYONKARAHİSAR, (DHA)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |