Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı son üç yılda, 2010-2012 yılları arasında, uluslar arası kabul gören (SCI ve SCI-E) dergilerde yapılan tüm yayınların arşivini çıkarmış ve dereceye giren öğretim üyelerini de geçtiğimiz Şubat ayında duyurmuştu.
Akdeniz Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Tıbbi Biyoloji ve Genetik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr.İbrahim KESER, Temel Tıp Bilimleri Bölümü Birincisi olmuş, Mart ayında düzenlenen törenle Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından başarı plaketi ile ödüllendirilmişti.
Prof.Dr.İbrahim KESER, daha önce çok kez araştırma ve yayın teşvik ödülü almış olup, son yıllardaki çalışmaları için de Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Yönetim Koordinasyonu’na başvurarak, 20 bin liralık Yayın Teşvik Ödülü kazandı.
Ödül kazandığını Rektör Yardımcısı ve BAP’tan sorumlu Sayın Prof.Dr.Abdullah Aziz ERGİN’in telefonuyla öğrenen Prof.Dr.KESER, şu açıklamayı yaptı;
“Çok mutluyum. Çünkü bir araştırıcının istediği tek şey, yeni araştırma için yeni bir kaynak temin etmektir. Bir araştırıcının yeni bir araştırma için kaynak bulması, hava ve su bulması kadar önemlidir. Tıp alanında, özellikle Tıbbi Genetik alandaki gelişmeler baş döndürücü hızla gelişmektedir. Kanser ve kan hastalıkları gibi genetik hastalıkların çözümü ise bir sonraki kuşakların sağlıklı olmasına katkı sunacaktır. Genetik alanda 2010-2012 yılları arasında yapmış olduğum araştırmaların sonuçlarını uluslar arası birçok dergide yayınladım. Üniversitemiz BAP Koordinasyonu, Bilim İnsanı Yetiştirme ve Teşvik Programına başvurdum ve 20 bin lira Teşvik Ödülü kazandığımı Sayın Rektör Yardımcım Prof.Dr.Abdullah Aziz ERGİN’den öğrendim. Bu ödülü yürütmekte olduğum ve belki sonuçları ile bölgemizde ve dünyada yaygın olan Akdeniz anemisi (talasemi) hastalarını kan almaktan kurtaracak bir proje için harcayacağım. Bir arpa boyu olumlu bir sonuç alırsak, bu önemli soruna küçücük katkı sunarsak, asıl o zaman büyük ödülü almış kabul edeceğim. Üniversitelerin asli görevlerinden biri de araştırma yapmaktır. Dışarıya bağımlılıktan kurtulmaktır. Akdeniz Üniversitesi araştırmayı da öncelikleri arasına almış bir üniversitedir. Araştırma yapan akademisyenlere de önemli destekler ve teşvikler sağlamaktadır. Ben de bu destekleri alan bir akademisyen olarak, kurumsal sorumluluğumu yerine getirmeye çalışmaktayım. Bizden sonra gelecek arkadaşlarımıza iyi bir örnek olabilirsem, mutlu olacağım. Bir Akdeniz Üniversiteli olarak, Üniversitemle gurur duyuyorum. Başarılarda, her türlü alt yapı ve mali desteği veren Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğüne, Tıp Fakültesi Dekanlığına ve Tıbbi Biyoloji ve Genetik Anabilim Dalıma ve Ekip arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum”