Sergiyi ziyaret edenler, Türkiye'de görev yapan uluslararası ajansların foto muhabirleri, ulusal ajansların, gazete ve dergilerin foto muhabirlerinin gözü ile darbe girişimi sırasında yaşananları görme şansı bulacak. Her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği kentin en işlek noktasındaki sergide 58 fotoğraf yer alıyor ve fotoğrafların yanı sıra 15 Temmuz'un yakın tanığı foto muhabirlerinin o geceye ait anlatımlarından kısa notlar da bulunuyor. Geçen günlerde İstanbul'da 23. Dünya Enerji Kongresi'nde, Dünya Hukuk Kongresi'nde ve Türk Afrika İş Konseyi'nde ingilizce olarak sergilenen fotoğraflar ilk kez Antalya'da Türkçe olarak sunuluyor.
FOTOĞRAFLAR TARİHİ VESİKALAR
Foto muhabirlerinin tarihe tanıklığını olayların en yakınında yer alarak yaptığına dikkat çeken Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı Rıza Özel, “Çektiğimiz fotoğraflar, tarihi birer belge olarak geleceğe aktarılırken bu belgelerin toplayıcıları meslektaşlarımız, en sıcak noktalarda canlarını hiçe sayarak deklanşöre basıyor; 15 Temmuz gecesi de öyle oldu" dedi.
Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:
“15 Temmuz gecesi, ben ve bir çok arkadaşım kanlı bir geceye tanıklık ettik. Bombalar yağıyordu. Etrafımızda insanlar ölüyordu. Fettullah Gülen Terör Örgütü mensupları vatanı kana buladı. Ülkemizin en karanlık gecesinde onlarca foto muhabiri korkusuzca deklanşöre bastı. Bir çoğu ölümden döndü. Bir meslektaşımız Yeni Şafak Foto Muhabiri Mustafa Cambaz, adı 'Darbeci' özü 'Terörist' hainlerin mermileriyle şehit oldu. Türkiye Foto Muhabirleri Derneği olarak, yayınlarımızın yanı sıra sergilerimizle bu karanlık gecenin bir tarihi vesikası fotoğrafları hafızalara taşıyoruz. O gece deklanşöre basan cesur foto muhabirlerinin gözü ile fotoğraflarımızı tarihe kanıt bırakıyoruz."
ANTALYA (DHA)