Kaymakam Şahin ilk olarak Çandır Mahallesi'nde bulunan bambus arısı üretim ve yetiştirme tesislerini ziyaret ederek, bambus arılarının çoğaltılması, tarım alanında kullanılması gibi konularda şirket yetkililerinden bilgi alarak tesislerde incelemelerde bulundu. Daha sonra Çandır ve Karıncalı muhtarları ile çiftçilerle bir araya gelen Şahin, sorunlarını dinledi, istişarede bulundu. Buradan Aşağı Kocayatak Mahallesi'nde zirai alet üretim tesislerine geçen Şahin, tarımda kullanılan ve tesislerde imal edilen makineler hakkında bilgi aldı. Fide ve biber seralarında incelemelerde bulunan Şahin, fide üretimi ve fide pazarı konusunda şirket yetkililerinden bilgi aldı. Ziyaretler sırasında Kaymakam Şahin'e İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Çömezoğlu ile ziraat mühendisleri eşlik etti.
'50 BİN DEKARLIK BİR ALANDA ÖRTÜ ALTI ÜRETİM YAPIYORUZ'
Ziyaretleriyle ilgili gazetecilere açıklama yapan Kaymakam Şahin, "Bugün ilçemizde sahada bir dizi incelemelerde bulunduk. İlçemiz tarımsal üretimin yoğun olduğu bir yer. Antalya'da en fazla örtü altı üretimin yapıldığı bir yer olarak öne çıkan ilçemizde yaklaşık 50 bin dekarlık bir alanda örtü altı üretim yapıyoruz. Bunun yanında narenciye, zeytin, pamuk gibi üretimlerle de ön plana çıkan ilçemizde biz de fırsat buldukça tarım sektörünü destekleyen paydaşlarımızı ziyaret ediyoruz. Bugün de bu ziyaretler kapsamında öncelikli olarak bambus arısı üreten firmamızı ziyaret ettik. Üretim süreçlerini yerinde inceleme fırsatı bulduk. Tarımda ve seracılıkta bambus arısı dölleme açısından çok önemli bir faktör" dedi.
'HİÇBİR ÜRÜN RAHATLIKLA ÜRETİLMİYOR'
Tarımda makineleşmenin olmazsa olmaz ve çok önemli olduğuna işaret eden Kaymakam Şahin, "Tarım makineleri üretimi yapan bir firmamızı ziyaret ettik. Birçok zirai aleti yerinde gördük. Gübre ve zirai ilaç satışı yapan bir firmamızı ziyaret ettik. Çandır Mahallemizde çiftçi üreticilerimiz, Çandır ve Karıncalı muhtarlarımızla bir araya geldik. Çakallık Mahallemizde fide ve tohum üretimi yapan firmamızda incelemelerde bulunduk. Kısacası bugün tarım ve üretim sektörünün ana bileşenlerini, ana paydaşlarını ziyaret etmiş olduk. Tarım önemli bir sektör. Hiçbir ürün rahatlıkla üretilmiyor. Makineleşme, gübre, fide, her şeyden faydalanmak zorundasınız. Verimlilik olursa sektör gelişir, verimlilik olmazsa maliyetlerin artığı bir dönemde insanlar bu sektöre olan ilgiyi düşürebiliyor. Bu sektörün hak ettiğini alması lazım. Tarımda desteklemelerin olması gerekir. Paydaşlarla ve çiftçilerimizle bir araya gelmemizin sebebi de her zaman kendilerine destek olduğumuzu ve yanlarında olduğumuzu göstermek, sıkıştıklarında sorunlarına çözüm aramak ve tarım sektörünün ilçemizde daha azla gelişmesini sağlamaktır" diye konuştu.
Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |