İYİ Parti'den istifa eden başkan, CHP'ye katıldı
İYİ Parti'den istifa eden başkan, CHP'ye katıldı
Demet Akalın ve Müge Anlı arasında 'Narin' krizi
Demet Akalın ve Müge Anlı arasında 'Narin' krizi
Şehit astsubay 20 gün önce sözlenmiş
Şehit astsubay 20 gün önce sözlenmiş
2024-YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı
2024-YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı
14 Aralık 2011 Çarşamba - 10:18

'Pekiii İrina hangisi?'

Antalya'da 27 mağdur kadın, çete lideri İrina Omara Yıldız'ı ayna arkasından teşhis etmeleri için emniyete götürüldü. İrina'yı tek başına 17 erkeğin arasına koyan polis, mağdurlara "Bakın bakalım, İrina bunlar arasında var mı?" diye sordu. Emniyet bu haberin yayınlanması üzerine bir açıklama yaptı. İşte o haber, işte o açıklama.

 Pekiii İrina hangisi?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'da polis, örgütlü fuhuş yaptırdıkları iddiasıyla biri kadın 18 kişiyi gözaltına aldı. Fuhuş çetesinin yöneticisi olduğu ileri sürülen İrina Omara Yıldız adlı kadını 17 erkeğin arasında teşhis odasına koyan polis, mağdur kadınlara "Bakın bakalım İrina bunlar arasında var mı?" diye sordu. Yabancı uyruklu 2 kadının teşhis ettiği ve 27 kadını erkeklere pazarladığı ileri sürülen İrina Omara Yıldız'ın da aralarında bulunduğu 11 kişi tutuklandı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, örgütlü fuhuş yaptırdıkları iddia edilen bir şebekeye yönelik 10 ay süren takibin ardından 24 Ekim'de operasyon düzenledi. Kent merkezindeki 25 ev ve 5 otelde arama yapıldı, aralarında örgüt lideri Şeref Ö. ve örgütün yöneticisi olduğu ileri sürülen İrina Omara Yıldız'ın da bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı. Polis, mağdur oldukları ileri sürülen Rusya, Belarus, Moldova, Bulgaristan ve Kazakistan uyruklu 27 kadının da ifadelerine başvurdu.

Polis daha sonra, aralarında kadın olarak sadece İrina Omara Yıldız'ın bulunduğu 18 şüpheliyi teşhis odasına alıp, mağdur kadınlara teşhis yaptırdı. Yabancı uyruklu kadınlardan ikisi İrina Omara Yıldız'ı teşhis etti. Toplam 27 kadını erkeklere pazarladığı ileri sürülen İrina Omara Yıldız'ın da aralarında bulunduğu 11 kişi tutuklandı. Mağdur kadınlar ise ülkelerine gönderildi.

'BÖYLE TEŞHİS OLMAZ'
Polisin yaptığı teşhis işlemi, fotoğraf ve tutanaklarıyla birlikte soruşturma dosyasına delil olarak konuldu, ancak teşhisin usule uygun yapılmadığı ortaya çıktı. Çünkü Polis Vazife ve Selahiyet Kanunu'nun ek 6. maddesinde, "Teşhis işlemine tabi tutulan kişilerin birden fazla ve aynı cinsten olması, aralarında yaş, boy, ağırlık, giyinme gibi görünüşe ilişkin hususlarda benzerlik bulunması gerekir" deniliyor.

Olayla ilgili savcılık soruşturması sürüyor. Halen cezaevinde bulunan İrina Omara Yıldız'ın avukatları skandal teşhis işlemine itiraz edip tekrarını isteseler bile, mağdur kadınlar ülkelerine gönderildiği için yeniden teşhis yapılamayacak.

'TEŞHİSİ YAPTIRANLARA SORUŞTURMA AÇILMALI'
Bir kadını 17 erkek arasına koyarak teşhis işlemi yapılmasını 'skandal' olarak niteleyen Avukat Mehmet Şentürk, işlemi yapan polislere soruşturma açılması gerektiğini savundu. Şentürk şunları söyledi: "Teşhis işleminin nasıl yapılacağı kanunda açıkça anlatılıyor. Buna aykırı şekilde yapılan işlem delil niteliği taşımaz. Ama burada önemli olan başka bir nokta var. Somut olayda, kadının tutuklanması için teşhisin dışında, her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı deliller olabilir. Fakat olmayabilirdi de. Hepimiz biliyoruz ki; çoğu zaman sadece teşhis işlemi ile de tutuklamalar yapılıyor. Bu yüzden uzun süre hapis yatan ve daha sonra 'Pardon' denilerek tahliye edilen insanlar da var. Dolayısıyla teşhis işlemi çok hassastır. Bu işlemi usule uygun yapmayan görevliler hakkında 'adli görevi ihmal' suçundan soruşturma açılmalıdır. Şayet işlemi kasıtlı yaptıkları belirlenirse, suç 'görevi kötüye kullanmak' olarak değişir. Böyle bir teşhis, tek kelimeyle skandaldır."
Tekin ATAY / Habertürk

 EMNİYET’TEN AÇIKLAMA VAR:
 
“14.12.2011 tarihli Habertürk Gazetesinde yer alan “İrina Hangisi” konulu haber içeriğindeki bilgiler, gerçeği yansıtmamakta olup konuyla ilgili bilgiler aşağıda sunulmuştur:
 
Habere konu olayın “Suç Örgütü Kurmak, Yönetmek ve Üye Olmak, Örgüt Faaliyetleri Çerçevesinde Fuhuş Amaçlı Kadın Pazarlamak, Fuhuşa Teşvik, Aracılık ve Yer Temin Etmek”  suçlarına ilişkin olarak 24.10.2011 günü,  Antalya İl merkezinde yapılan eşzamanlı operasyon olduğu tespit edilmiş olup, operasyon kapsamında;  21 şüpheli şahsın yakalandığı, Türk ve yabancı uyruklu 27 mağdurun kurtarıldığı müdürlüğümüz kayıtlarının tetkikinden anlaşılmıştır.
 
Habere konu olan “teşhis işlemi”, salt teşhis işlemi değil, bir tespit işlemidir. Tespit; suç örgütü üyelerinin, örgüt içerisinde hangi konumda olduğunu, hangi görevleri üstlendiğini ve hangi kod isimle tanındığının tespitine yönelik olarak yapılan bir işlemdir.
 
Örgüt üyeleri, camlı bölme arkasında numaralandırılarak mağdurlara gösterilip, mağdura hangi numaralı şahısları tanıdığı sorulur. Mağdurların belirlediği numaralı şahıslar tutanakla tespit edilir. Mağdurlara ifadelerinde tanıdıkları bu şahısların kim oldukları ve ne şekilde tanıdıkları sorularak örgütün tamamen deşifre edilmesi amaçlanır.
Haberde belirtildiği şekliyle isim verilerek kimlik tespiti yapıldığı hususu gerçeği yansıtmamaktadır.

ANTALYA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

 
 
 

 
Ablasının yardımıyla lösemi savaşını kazandı
 
2 gün ekmek yeme 4 kilo ver
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ADI LAZIM DEĞİL 14 Aralık 2011 Çarşamba 15:36

Emniyet Müdürlüğü, konuyla ilgili inceleme yapacağına, kelime oyunu yaparak haberi yalanlamaya çalışıyor. Çünkü tutanaklarda bu işlemin CANLI TEŞHİS olduğu açıkça yazılı. Ayrıca, hiçbir yasa ve yönetmelikte TESBİT diye bir işlem yok, TEŞHİS var.

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kendisini yakalayan polise 'Beni nasıl buldunuz' dedi
Üç ilde düzenlenen insan ticareti ve fuhuş operasyonu kapsamında Antalya'da ...
'Türk sanayicisi çevrenin öneminin farkına vardı'
Nuh Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Atalay Şahinoğlu, Türk sanayicisinin ...
Dilek Akıncılar hayatını kaybetti
Bir dönem Prestige, Megapol, Beyaz Dünya AVM, Alanya Belediye Sinemalarının ...
 
Antalya'da bir uzman çavuş intihar etti
ANTALYA'da Döşemealtı İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli Uzman Çavuş ...
Kamu emekçilerine Antalya'dan eylem çağrısı
Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) Genel Başkanı Mustafa ...
Anneden kızına ikinci hayat
Antalya'da mesanesinin doğuştan küçük olması nedeniyle 3 yıl önce ince ...
 
Kıskanılacak aşk
Antalya Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı oyuncusu ...
Kemer'de denizde erkek cesedi bulundu
Antalya'nın Kemer İlçesi'nde Sahil Güvenlik ekiplerinin yaptığı rutin ...
Firar ettiği cezaevinin bulunduğu mahallede yakalandı
Antalya'da 5 ay önce E Tipi Cezaevi'nden firar eden 28 yaşındaki Bayram ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'da Tarzan Ağa'ya çok özel statü
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Alman modeli çöküyor mü?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ferit Demir gazeteciliği
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Nedir bu yaşadıklarımız?
İsa Altun
İsa Altun
İban vurgununa dikkat
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Eylül ayı sağlık konularıyla ilgili dikkatli olmanız gereken bir ay. Ayın ilk haftasında sorumluluklarınız, çalışma ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva