'Sular Bulanmadan' Antalya'da ilk kez seyirciyle buluşuyor
'Sular Bulanmadan' Antalya'da ilk kez seyirciyle buluşuyor
Antalya'da oyalı eller sepet üretiyor
Antalya'da oyalı eller sepet üretiyor
Fatih Altaylı ile İsmail Saymaz hakkında soruşturma
Fatih Altaylı ile İsmail Saymaz hakkında soruşturma
Bakan Ali Yerlikaya'dan 'usulsüz çakar' açıklaması
Bakan Ali Yerlikaya'dan 'usulsüz çakar' açıklaması
29 Temmuz 2020 Çarşamba - 09:06

'Kurban etini oda sıcaklığına getirmeden buzdolabına koymayın'

GIDA Mühendisleri Odası Antalya Yönetim Kurulu Üyesi Seval Cengiz, kurbanlık etin taşınması, saklanması ve tüketilmesi konusunda uyarılarda bulundu. Cengiz, kesilen etin plastik poşetlerle taşınmaması gerektiğini aktardı.

 Kurban etini oda sıcaklığına getirmeden buzdolabına koymayın
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Seval Cengiz, kurban etinin bozulmaması için buzdolabına konulmadan önce oda sıcaklığına getirilmesi gerektiğini söyledi. Pandemi sürecinde özellikle kesim yerlerinde yaşanan kabalığın çok kritik olduğunu söyleyen Cengiz, “Kesim yerlerinde bu durumlar için önlemlerin alınmış olması çok önemli. Hayvanın hijyenik ortamda kesilmesi, yine etin hijyenik ortamda taşınması ve soğutulması çok kritik. Et karkas halindeyken sıcaklığı çok yüksektir. Etin kesildikten sonra doğrudan buzdolabına koyulması sakıncalı sonuçlar doğurur. Kesildikten sonra direkt dolaba koyulan et bozulur" dedi.

'ETİ ODA SICAKLIĞINA GETİRİN'

Kesilen etin plastik poşetlerde taşınmaması gerektiğini belirten Cengiz, “Etin doğru şekilde saklanabilmesi için öncesinde oda sıcaklığında soğutularak, sıcaklığının 20-25 derecelere getirilmesi gerekiyor. Bu işlemin ardından et buzdolabına alınmalı. Etin küçük parçalar haline ayrılması soğumayı kolaylaştırır. Et kesinlikle plastik poşetlerde saklanmamalı ve taşınmamalı. Taşımak için mümkünse gıdaya uygun ambalajlar kullanılmalı" diye konuştu.

'DONDURULAN ET 6 AY SAKLANABİLİR'

Dondurulan etin çözüldükten sonra tekrar dondurulmaması konusunda uyarıda bulunan Cengiz, “Eti öncelikle dinlendirmek çok önemli. Kesimden sonra ölüm sertliğine ulaşan et tüketime uygun değildir. Bunun için 24 saat kadar soğuk ortamda dinlendirilmesi gerekir. Bu işlemlerin ardından eti işleyip dondurucuda dondurabiliriz. Ancak bu noktada da dikkat edilmesi gereken noktalar var. Dondurulan etin bulunduğu sıcaklık kesinlikle düşmemeli ve et çözüldükten sonra tekrar dondurulmamalı. Uygun koşullarda ve soğuklukta dondurulan et 6 ay kadar saklanabilir" dedi.

Semih ERSÖZLER/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
Turistler tatillerini Türkiye'de geçirmekten mutlu
 
Diyabet hastaları için 'mor baklava' üretti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Turistler tatillerini Türkiye'de geçirmekten mutlu
YURT dışı uçuşlarının başlamasıyla tatillerini özellikle Akdeniz'in incisi ...
Hırsız, girdiği kafede dondurma yedi
ANTALYA'da, hırsızlık için girdiği markette kasada para bulamayan şüpheli, ...
Sur Yapı'da ilk etap tamam...
Kepez ve Santral mahallelerinde, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında A ...
 
Antalya'da beyaz eşya deposu alev alev yandı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde bir binanın zemin katında bulunan mobilya ...
Antalya'da polis merkezi önünde silahlı saldırı: 3 yaralı
ANTALYA'da polis merkezi önündeki silahlı saldırıda 3 kişi yaralandı.
Nihat Özdemir'den Vali Ersin Yazıcı'ya ziyaret
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, beraberindeki ...
 
2,5 yaşındaki çocuğu kaçırmaya çalıştı, 'şaka yaptım' dedi
ANTALYA'da 2.5 yaşındaki erkek çocuğu M.K.D.'yi kucağına alıp uzaklaşmaya ...
Antalya'da bir esnaf lokantası yok muydu?
Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ...
2,5 aydır kayıp kızını bulmak için televizyona çıkacak
ANTALYA'da yaşayan Kazakistan uyruklu Araylım Orynbeyeva'dan (21) 2,5 ...
 
Dursun Gündoğdu
Siyasette bir tornistan hikayesi
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Mustafa Kemal'e ceza verilemez
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Bitmedi, bitmiyor, bitmeyecek…
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Robotaksi dönemi
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
İsa Altun
İsa Altun
İban vurgununa dikkat
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva