Burdur'da ilk seracılık faaliyetlerinin Bucak Çamlık ve Elsazı köyleri ile Çeltikçi Bağsaray köyünde başladığını belirten milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur, Çavdır'da Söğüt Ovası'nda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın destekleriyle seracılık faaliyetlerinin başladığını daha sonra Gölhisar, Yusufça ve Kozağaç, Tefenni, Karamanlı, Burdur merkez ve İnsuyu Ovası'nda seracılık faaliyetlerinin arttığını belirtti.
Özçelik ve Uğur, TÜİK verilerine dayanarak yaptıkları açıklamada, "Burdur ilimizde 2016 yılında 7.464 dekar olan sera varlığı, 2017 yılında 8.748, 2018 yılında 9.109, 2019 yılında 9.843, 2020 yılında ise 11.678 dekara ulaştı. Sera varlığımız özellikle 2010 yılından itibaren yılda ortalama 1000 dekar artış gösteriyor. 2020 yılı Örtü Altı Kayıt Sistemine göre, ilimizdeki sera varlığının yüzde 84'ü yani 9.766 dekarı, 1753 işletme altında kayda alınmıştır. Burdur'umuz sera işletme sayısı olarak Antalya, Mersin, Muğla illerinden sonra 4'ümcü sırada yer alıyor" ifadelerini kullandı.
İlk 3 ilin sahil kenarı olduğuna dikkati çeken milletvekilleri Özçelik ve Uğur, "Türkiye genelinde 4'üncü sırada yer alsak da yayla seracılığında Türkiye'de birinci sırada yer alıyoruz. Sera üretimimizin yaklaşık yüzde 95'ini domates oluşturuyor" dedi.
Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |