Antalya'da zeytin hasadı başladı
Antalya'da zeytin hasadı başladı
Başkan Uysal: Sevgide, saygıda tasarruf yok
Başkan Uysal: Sevgide, saygıda tasarruf yok
Vali Şahin'den Gaziler Günü mesajı
Vali Şahin'den Gaziler Günü mesajı
Oyuncu ücretleri tartışma konusu oldu
Oyuncu ücretleri tartışma konusu oldu

Turgut Güngör

Ferit Demir gazeteciliği
15 Eylül 2024 Pazar

Türkiye, yerel habercilikte çığır açan gazeteciyi, Narin olayı ile bir kez daha tanıdı. Onun adı Ferit Demir. Kendi X platformda şunlar yazılı: Gazeteci-Muhabir.

Tunceli'nin Pertek ilçesinde doğdu. Milliyet, Cumhuriyet, DHA ve Halk TV'de çalıştı. Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik ödülü, Rafet Genç Haber ödülü, Yılın Haber ödülü, Cem Emir- Sabahattin Yılmaz Haber ödülü sahibi.

7 Eylül'de "gerçekler gizli kalmasın" tviti yazan Ferit Demir, bir gün sonra duygularını şu sözlerle dile getirdi:

"Narin ahhh, güzel Narin, sana nasıl kıydılar? Ama sana söz veriyorum. Narin sana kıyanları tek tek açıklayacağım, bütün detayları ile. İnsanlık seni koruyamadı. Kimseyi asla affetme."

Ferit Demir, Halk TV'de gece-gündüz demeden Narin ile ilgili gelişmeleri aktarmaya devam ediyor

ÖLÜMLE TEHDİT EDİLDİ

Narin Güran'la ilgili haberleri anlatırken canlı yayında ölümle tehdit edildiğini, "Bana seni öldürmemiz gerekiyor dediler" sözleriyle duyurdu. Baba Arif Güran, merkez medya kanallarında Ferit Demir'i hedef gösterdi. Oysa Ferit -mesleği adına ve insanlık uğruna- o babanın kızının katilini bulacağına söz vermişti. 

Bir başka yayında, bakanların koruma görevlileri tarafından sözlü ve fiili müdahale ile engellendi. Bu durumlar, basın özgürlüğü ve gazetecilerin can güvenliğinin önemine dikkat çekti. Ferit Demir, mesleğe yeni başladığı günlerde, 23 yaşındayken PKK tarafından kaçırılmıştı. O korkusuz bir cesur yürekti.

Ferit Demir’in hedef gösterilmesi ve saldırılar, olay ve sonrasındaki gelişmeler, ailenin organizasyonu olasılığını güçlendirdi. Ferit, canını dişine taktı, kendi güvenliği için her seferinde farklı noktalardan yayın yaptı ve gerçeğin ortaya çıkmasına katkı sağladı.

NARİN BULUNSUN DİYE

O zor günlerde Ferit kendi X hesabından şunları yazdı:

"Gerçekler gizli kalmasın diye... İhmaller ortaya çıksın diye... Suçlular bulunsun diye... Herkes gerçekleri bilsin diye... Gizlenen gerçekler ortaya çıksın diye... Hukuksuzluklar ortaya çıksın diye ... Deliller yok edilmesin diye... En ufak detay ortaya çıksın diye... Hak yerini bulsun diye... Ve Narin bulunsun diye... İnanılmaz zorluklarla mücadele ederek kamuoyunu bilgilendiriyorum... Yorum yaparken haksızlık etmeyin lütfen... Ben gazeteciyim. Sadece gazetecilik sınırları içinde kalarak haber yapmak durumundayım. Doğruluğuna inandığım gerçekleri eğilip bükülmeden sizler bilgi sahibi olasınız diye yazıyorum... Eleştirin ama haksızlık etmeyin... Korkmadan, geri adım atmadan, gazetecilik ilkelerine sadık kalarak Narin bulunsun diye gerçekleri yazmaya devam edecem."

GERÇEKLERİ YAZIYORUM

Verdiği haberlerle fark yaratan ve hedef olan Ferit bu kez şöyle yazdı: 

"Gazeteci gerçeklerin peşinde koşar sadece... Gerçekleri yalanlamakla, karalamakla gerçekler yok olmuyor...Gazetecilik yapmaya devam edeceğiz..."

Kendini gazeteciliğe adayan Ferit, mesajlarında bu duruma dikkat çekiyordu:

"Onlar tehdit dozunu arttırdıkça, gazetecilik yapmak hevesimiz hep artar. Bu ülkede en rahat, gazeteciler tehdit ediliyor. Saldırı ve tehdit hiç umrumda olmadı, söz konusu olan Narin'di çünkü. Gerçekler yazılmasaydı bu olay bugünkü duruma gelmezdi, her şey gizli kalacaktı. Gerçekleri yazmakta asla tereddüt etmeyeceğiz."

Ferit, kendisine destek verenlere söz verdi:

"Ben gerçek haberlerin peşinde koştururken, karanlıkta olan noktaları aydınlatmaya çalışırken bazen yalnız olduğumu düşündüm, ama dönüp arkama bi baktım, yüreği temiz ve cesur binlerce insan gördüm. Sizin desteğiniz ve yanımda oluşunuz, büyük güç veriyor. Gerçekleri yazmaktan asla geri adım atmayacağım. Yanımda olan destek veren herkese sonsuz teşekkürler."

GAZETECİLİK ÖLMEYECEK

Ferit, gazetecilik zor olmasına karşın bu mesleği yapmaya devam edeceğini şu sözleriyle vurguladı:

"Bu ülkede en zor olan gazeteci olmaktır. Şartlar zor olabilir ama doğru gazetecilik yapmaya devam edeceğiz."

"Gazetecilik aynı zamanda dayanışmaktır, gerçeklerin peşinde koşmaktır."

"Gazetecilik ölmedi, ölmeyecek, gerçekleri yazmaya konuşmaya devam edeceğiz."

"Gazetecilik yapmaya devam edeceğiz..."

Ferit Demir bir cinayetin üstüne kelle koltukta, gözünü kırpmadan, koşar adımlarla giderek, gerçeğin ortaya çıkmasına katkıda bulundu.

Türkiye, ekranlarda günlerdir Ferit Demir'i izliyor. Ne kadar yorulduğu çok belli. Sesi kısıldı. Göz kapakları aşağı sarkıyor. Uykusuz. Yine de habercilik heyecanı ile doğru, yalansız gazetecilik dersi veriyor. Gazeteci uyumaz, yorulmaz. Gazeteciliğin yüz akı Ferit iyi ki var. 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Dursun Gündoğdu
İktidar partisine yakışıyor mu?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Avrupa’yı kurtarmak istiyor
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ferit Demir gazeteciliği
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Nedir bu yaşadıklarımız?
İsa Altun
İsa Altun
İban vurgununa dikkat
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Eylül ayı sağlık konularıyla ilgili dikkatli olmanız gereken bir ay. Ayın ilk haftasında sorumluluklarınız, çalışma ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva