Ziyaret programına Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanlığı ile başlayan Vali Yazıcı, depremin hayatın bir gerçeği olduğunu söyledi. İzmir depremi gibi üzücü bir hadise yaşadıklarını aktaran Yazıcı, "Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Hayatımızın her an içinde olan bir konuyu görmezden gelemeyiz. Depreme karşı alınması gereken önlemleri çok geç olamadan hayata geçirmeliyiz. Halkımızda afet bilinci ve afetlerle mücadele kültürünün gelişmesi için gerekli çalışmaları yapacağız" diye konuştu.
ANTALYA'MIZ, MİMARİSİYLE ÖRNEK OLMALI
Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası ziyaretinde, dünya markası Antalya'nın kentleşmede geri kalmaması ve kent estetiğinin sağlıklı bir şekilde oluşturulmasının, kentte yaşayan vatandaşlar kadar turizm açısından da önemli olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı, "Şehrin turizm potansiyeli açısından mimarisi büyük önem arz etmekte. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde genel sekreterlik yaptığım dönemde mimari ile ilgili toplantıda arkadaşlara 'Ben önünde fotoğraf çektirilecek binalar istiyorum' dedim. Barcelona, mimarisiyle örnek bir şehir. Turizm kültürü zamanla değişiyor. Sırf şehrin mimari yapısını görmek için bile çok sayıda ülkeden turist gelmekte. Bunu biz de başarabiliriz. Binalarımızın iç ve dış mimarisi sanat eseri özelliği taşıyacak estetiğe ve kullanıma sahip olmalı. İşte o zaman yeni mimari yapılarımızla da turizme katkı sağlarız" ifadelerini kullandı.
'ÇOCUKLARIMIZA HAYVAN SEVGİSİNİ AŞILAMALIYIZ'
Veteriner Hekimler Odası Başkanlığı'nda konuşan Vali Yazıcı, "Devletimiz yaşayan her canlının yaşam hakkına saygı duyulması konusunda, her türlü çalışmayı kararlılıkla yerine getirmeye devam edecektir. Diğer yandan, küçük yaşlardan itibaren çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamalıyız. Bu konuda hem ailelere hem de veteriner hekimlere büyük görevler düşmektedir" diye konuştu.
TİCARİ DEĞERİ YÜKSEK TARIM ÜRÜNLERİNE YÖNELMELİYİZ
Programına Ziraat Mühendisleri Odası'nı ziyaret ederek devam eden Vali Yazıcı, "Antalya turizmin olduğu kadar tarımın da başkenti. Tarımın önemini pandemi döneminde bir kez daha anladık. Bölgemizde seracılık faaliyetleri ve tropikal meyve yetiştiriciliği ön planda. Bu gelişmiş seracılık tecrübelerimizle ticari değeri yüksek ürünler ile tarım ürünlerindeki gelirimizi artırabiliriz" dedi.
Yerli tohumun da önemini vurgulayan Vali Yazıcı, "Yerli tohum ülkemiz için çok önemli. Tohumlarımızın yüzde 60-65'ini kendimiz üretiyoruz. İnşallah yüzde 100'ünü üreteceğimiz günler gelecek" ifadelerini kullandı.
Programında son olarak Makine Mühendisleri Odasını ziyaret eden Vali Yazıcı, tüm odalara çalışmalarında başarılar diledi.
Şehirdeki sorunları daha iyi görebilmek ve çözebilmek adına oda yöneticileriyle bir araya gelmeye çalıştığını ifade eden Vali Yazıcı, "Turizmin ve tarımın başkenti Antalya'mızı, şehrin dinamikleriyle etkileşim kurarak yöneteceğiz. Şehrin röntgenini en iyi çeken kuruluşlar odalarımız ve sivil toplum kuruluşlarıdır. Bu sebeple şehrin dinamikleri olan bu kuruluşların ne dediği önemli" dedi.
ANTALYA, (DHA)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |