Genel ekonomik perspektiften bakıldığında sigortacılık sektörünün, ekonominin büyüyebilmesi için çok önemli olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, Sigortalı’nın sorularını yanıtladı. Sigortacılık sektörünün son yıllarda ciddi bir gelişim trendi yakaladığını ancak, bu trendin arzulanan seviyeye ulaşmadığını ifade eden Hisarcıklıoğlu istenilen seviyeye ulaşılabilmesi için de sigortalılık oranının mutlaka artırılması gerektiğini vurguladı.
Hisarcıklıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Diğer yandan, zorunlu sigortalarda bile sigorta yaptırmaktan kaçınan kişilere rastlamak mümkün. Bunun temel nedeni ise, toplumda sigorta bilincinin henüz tam olarak yerleşmemesi. Şu bir gerçek ki, toplumdaki sigorta bilinci artırılmadan sigortalılık oranı artmayacaktır. Toplumdaki sigortalılık bilincinin artırılması için de konu ile ilgili tüm mercilerin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğine inanıyorum. Medyanın etkin kullanılabilmesi neticesinde ülkemizde bu bilinç artacak.”
‘ŞİRKETLER HİZMET ODAKLI REKABETE YÖNELMELİ’
Türkiye ekonomisinin dünya sıralamasında 16′ıncı sırada olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, “Sigortacılık sektörünün 40′lı sıralarda yer almasının nedeni sigorta bilincinin eksikliğinden kaynaklanıyor. Bilincin artırılabilmesi için öncelikle sektörün ortak hareket etmesi gerekiyor. Bu konuda birtakım etkinlikler yapılıyor ama bunlar artırılabilir. Ayrıca, sigorta şirketlerinin fiyat odaklı rekabetten vazgeçip, hizmet odaklı rekabete yönelmeleri gerekiyor.
Poliçe kapsamları genişletilmeli, sigorta şirketlerinin risk kabul şartları esnetilmeli. Her gün üyelerimizden sigorta şirketlerinin işyerlerine teminat vermedikleri, bu hususta kendilerine yardımcı olunması yönünde talepler geliyor. Bir risk yurtdışında sigortalanabiliyorsa, ülkemizde de sigortalanabilmeli. Dünyada son yıllarda oldukça büyük afetler yaşanıyor. Görüyoruz ki, sigortalılık oranı yüksek olan ülkeler bu afetlerden minimum zararla ve kısa sürede kurtuluyor. Ancak, sigortalılık oranı düşük olan ülkeler bu afetlerden çok derin etkileniyor. Daha ilköğretim yıllarından başlamak üzere sigortalılık bilincini çocuklarımızda oluşturmalıyız” dedi.
ACENTE VE EKSPERLERE TAM DESTEK
Hisarcıklıoğlu, TOBB bünyesinde yer alan Sigorta Acenteleri İcra Kurulu ve Sigorta Eksperleri İcra Kurulu’nun bulunduğu konumu da değerlendirdi. Hisarcıklıoğlu, bu iki kuruma da maddi manevi desteklerini sürdüreceklerini ifade ederek “5684 sayılı Sigortacılık Kanunu birliğimize önemli görevler verdi. Bu kapsamda ülkemizde faaliyet gösteren Sigorta Acenteleri ve Sigorta Eksperleri TOBB çatısı altında örgütlendi. Sektöre duyulacak güveni tesis etmede en önemli rolü üstlenen kişiler bu iki meslek mensuplarıdır. Zira, sigorta hizmeti satın alırken ilk önce Sigorta Acentesi ile muhatap oluruz. Hasar olduğu zaman ise, sigorta eksperiyle sigorta acentesinin meslek kurallarına bağlılığı, güvenilir olması bu yüzden çok önemli.
TOBB olarak “Sigorta Acentesi ve Sigorta Eksperleri”ne maddi manevi her türlü desteği verdik, vermeye de devam edeceğiz” dedi. Hisarcıklıoğlu sigorta yaptıracak tüketicilere de şu önerilerde bulundu: “Hiç beklemediğimiz zamanlarda, istenmeyen durumlar yaşayıp, hasarla karşılaşabiliyoruz. Ancak sigorta poliçeniz var ise hasar süreci çok daha kolay atlatılabiliyor. Biz doğru poliçeler sayesinde hasar süreçlerini oldukça kolay atlattık. Burada poliçe yaptırırken uzman kişilerden yardım alınmasının önemi ortaya çıkıyor. Tüm sigortalılara tavsiyem poliçe yaptırırken konunun uzmanı kişilerden yardım alsınlar. Prime değil ihtiyacınız olan teminatlara dikkat ediniz. Unutulmamalıdır ki sigorta hasar anında kendini gösterir.”
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |