Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cumhuriyet Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını, Antalya KBH Genel Sekreteri Dr. Erdoğan Taş yaptı. Taş, toplantının kapsamının tıbbi, idari ve mali hizmetlerle ilgili hizmet içi eğitim olduğunu söyledi.
BOŞA HARCANACAK KURUŞ BİLE YOK
Antalya'daki tüm kamu hastanelerinin üst düzey yöneticilerine seslenen Genel Sekreter Taş, kurum bütçesinin çok etkili ve tasarruflu şekilde kullanılması gerektiğini belirtti. Taş, "Kurumun ve devletin bir kuruş dahi olsa, boşa harcanacak parası yok" dedi. Taş, vatandaşa ve personele kapıları kapalı yönetici istemediklerini söyledi. Taş, vatandaş memnuniyetinin çalışan memnuniyetinden geçtiğini, onun için tüm çalışan ve vatandaşların derdiyle dertlenilmesini istedi.
Hastanedeki tüm personele değer verilmesinin, personel arasında adaletin sağlanmasının, onların motivasyon ve üretkenlikleri üzerinde çok olumlu etkiler bırakacağını aktaran Taş, işinde başarılı personelin ödüllendirilmesini, sırtının sıvazlanmasını motivasyonu artırıcı davranışlara, örnek olarak gösterdi.
PLANLANAN HİZMETLER MUTLAKA VERİLECEK
Yeni oluşumun bakanlık tarafından belirlenmiş belli performans kriterleriyle takip edildiğini söyleyen Taş, sağlık hizmetlerinin verilmesi noktasında olmazsa olmaz kırmızı çizgiler olduğunu, Bakanlık tarafından planlanan bu hizmetlerin mutlaka verilmesi gerektiğini söyledi. Taş, "Örneğin bu kriterler içerisinde evde sağlık hizmetleri, toplum ve ruh sağlığı hizmetleri, yoğun bakım, diyaliz hizmetleri, kanser erken teşhis, tarama ve eğitim merkezi ve çocuk izlem merkezi yer almaktadır" diye konuştu.
YATAĞA BAĞIMLILARIN HEP YANINDA OLACAĞIZ
Antalya'da yatağa bağımlı olup da sağlık hizmeti alması gereken herkese mutlaka ulaşılması gerektiğini ifade eden Taş, evde bakıma kaç defa gidildiğinin değil, hastanın ihtiyacı kadar gidilmesi gerektiğini söyledi. Hastanelerde çalışan her sağlık personelinin kendi mesleği ile ilgili kıyafetler giymesi gerektiğini belirten Taş, "Kıyafetlerin temiz ve ütülü olmasını sağlamalıyız. Beyaz önlüğü giymek için hekimlerimizin 8-10 yıl eğitim aldığını unutmamalıyız" dedi.
Taş, sağlık çalışanları üzerinde oluşturulacak saygı ve itibarı kurumsal kimlikle bütünleştirmeyi hedeflediklerini ifade etti. Sağlık yöneticilerinin birinci işinin idarecilik olması gerektiğine değinen Taş, ayrıca boşta bekleyen sağlık çalışanı, depoda çürümeye terk edilmiş malzeme olmaması için çalışmaların hızla başlatılması talimatını verdi. Bu noktada kurum müdürlerine büyük görevler düştüğünü sözlerine ekleyen Taş, "Sağlık yöneticileri 8 saat değil, 24 saat uyanık olmalıdır" dedi.
Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA)