Karaalioğlu Parkı'ndaki 'Kentimiz Kendimiz Geçmişimiz' adlı açık hava sergisinde, 'sözlü tarih çalışmaları' kapsamında yaşadıkları mekânlarda konuşturulan 60 yaş üzeri Antalyalıların hafızalarında kalan anılarına, elde edilen ve bugüne kadar hiç bir yerde yayımlanmamış kent sakinlerinin sosyal yaşam fotoğraflarına yer verildi.
Sözlü tarih çalışmasında, 1920'lerden başlayıp 1980'li yıllara kadar uzanan anılar derlendi. Faytonlardan sonra ilk otobüsün şehirde yolcu taşıma hizmetine başlamasından 15 günde bir limana uğrayan vapura, Elhamra Sineması'ndan Konyaaltı sahilinden teknelerle yapılan ticarete, Cumhuriyet'in 10'ncu yılının kutlanmasından Atatürk'ün Antalya'ya gelişine, Kaleiçi semtinde çıkan yangınlara kadar daha birçok anı, kişilerin imzasıyla yazılı ve fotoğraflı olarak sergileniyor. Sergi, gençlerin ve yetişkinlerin ilgisini çekti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın açılışını yaptığı sergi öncesi, Kent Müzesi Küratörü ve Metin Yazarı Dilek Metin-Sert, Antalya Kültür Merkezi'nde müzenin çalışmalarını anlattı. Sert, "2007 yılından beri yürütülen 'sözlü tarih' çalışmasında, Antalya il merkezi, Korkuteli, İbradı, Döşemealtı, Kemer, Kumluca ilçeleri, Side, Beşkonak, Kadriye beldeleri, Çataltepe ve Ahmediye köylerinde 141 yaşlı kaynak kişiye ulaştık. Bu kişiler belleklerindeki eski Antalya'yı, şehir, kasaba ve köylerdeki sosyal yaşamı, aile yaşamını, gelenek ve görenekleri anlattı" dedi.
Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)