Muratpaşa Belediyesi, GEA Arama- Kurtarma işbirliğiyle ilçe sakinlerini olası afetlere karşı bilinçlendirmek ve afet anında hızlı hareket edebilme becerilerini artırmak amacıyla geniş kapsamlı bir afet tahliye tatbikatı düzenliyor. 16 Mart Pazar günü saat 11.00’de, tüm Muratpaşalılar ilçe genelinde bulunan 228 toplanma alanından kendisine en yakın toplanma alanlarını öğrenerek, afet çantalarıyla afet toplanma alanlarında bir araya gelecek.
Belediye Başkanı Ümit Uysal, doğal afetlere karşı hazırlıklı olmanın hayati öneme sahip olduğunu vurguladı. Uysal, "16 Mart Pazar günü saat 11.00’de, deprem çantalarımızı alarak Muratpaşa’mızdaki toplanma noktalarında bir araya geleceğiz. Deprem ve diğer doğal afetlerde kaybettiğimiz vatandaşlarımızın anısına iki dakikalık saygı duruşunda bulunacağız" diye konuştu.
TATBİKAT NASIL GERÇEKLEŞECEK?
Tatbikat 4 adımda gerçekleşecek. Birinci adımda ilçe sakinleri e-devlet uygulaması üzerinden en yakın toplanma alanının öğrenecek. İkinci adım ise su, gıda, ilaç, el feneri gibi temel ihtiyaçları içeren bir acil durum çantası hazırlanacak. Üçüncü adımda ise pazar saat 11.00’de vatandaşlar evlerini tahliye ederek toplanma alanına doğru hareket edecek. Son adımda ise toplanma alanında buluşulacak.
ANTALYA, (DHA)
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
![]() Koç ![]() 21 Mart - 20 Nisan
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |