Burdur'un Karamanlı ilçesi, tarım alanında son yıllarda yapılan çalışmalarla dikkati çekiyor. Tarımsal üretimde yetiştirilen ürünler, Karamanlı Belediyesi'nin öncülüğünde markalaşmaya başlıyor. Çalışmalar kapsamında, Karamanlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karamanlı İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından her yaştan vatandaşa bilinçli tarım uygulamaları ile tarımsal üretime yönelik eğitimler verildi.
Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, Karamanlı'da üreticilerin, modern tarımın getirdiği teknoloji ve bilgiyi geleneksel yöntemlerle kullandığını anlattı. Bölgede yöresel ürünlerin ve üretim tekniklerinin sonraki nesillere aktarıldığını, üretim kapasitesin arttığını dile getiren Selimoğlu, "İlçemiz, verimli toprakları, yeni sistem kapalı devre baraj ve sondaj sulamaları ile önemli bir avantajı elinde bulundurmaktadır. Kendimize has yöresel ürünlerimizi, bu çalışmalar kapsamında önce Türkiye'de sonra da yurtdışındaki tüketiciler ile buluşturacağız" dedi.
Tarımsal üretimde pazarlamanın önemine dikkati çeken Selimoğlu, "Karamanlı İlçe Tarım Müdürlüğü ve Karamanlı Ziraat Odası'nın işbirliğinde, belediyemizin akademik danışmanı Tufan Yayla tarafından geliştirilen 'Karamanlı Tarımsal Kalkınma Modeli'nin hayata geçmesine yönelik faaliyetleri ve hazırlanan projeleri desteklemekteyiz. 2018'de cevizi, kişnişi ve rezenesi için coğrafi işaret başvurusu yaptık. Karamanlı cevizi, kişnişi 2020'de Karamanlı Rezenesi de geçtiğimiz 1 Nisan'da tescil edilerek onaylandı. Karamanlı Belediyesi, ürün olarak rezene ve kişnişi ilk tescil ettiren ilçe olmakla birlikte, hem bulunduğu il olan Burdur'da hem de Türkiye'de üç ürünün tescilini alan tek ilçe belediyesi oldu."
Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)