“Stuttgarter Zeitung” adlı gazetede yayınlanan habere göre geçenlerde Münih Sulh Mahkemesi´nde (Amtsgericht) oldukça ilginç bir dava sonuçlandırıldı. Davanın konusu olan olayda Münih´te bulunan bir otelin müşterisi olan bir kadın, 2010 yılında o otelde tanıştığı bir erkek misafirden hamile kaldı ve dokuz ay sonra nurtopu gibi bir erkek çocuğu doğurdu.
Tek gecelik bir ilişki yaşayan kadın erkeğin sadece adını öğrenip soyadını öğrenmediği için çocuk için nafaka istemekte zorlandı, çünkü nafakanın kimden alınacağı belli değildi haliyle. Kaldığı otele başvuran kadın, sözkonusu gecede otelde “Michael” adında dört erkek misafirin kaldığını öğrenebildiyse de, otel bu dört erkeğin soyadını ve adres bilgilerini “kişisel bilgi koruma” kaygısı ile vermeyi reddetti.
Bu konuda pes etmek istemeyen kadın bu dört erkeğin bilgilerini almak üzere dava açtı, fakat mahkeme heyeti oteli haklı buldu: Almanya´da geçerli olan “kişisel bilgileri koruma kanunu”na göre otelde çalışan eleman ve yetkililerin misafirleri hakkında üçüncü kişilere bilgi vermeleri yasak. Bu yasak, misafirlerin yakınları için bile geçerli.
Uzun lafın kısası: Otelde tanımadığı biri ile bir ilişki yaşayarak hamile kalan kadınların doğurdukları çocuklar için nafaka almaları Almanya´dan hemen hemen imkansız.