Akdeniz Üniversitesi (AÜ) tarafından düzenlenen gıdaların, fizikokimyasal yapıları, sindirimi ve besin maddelerinin biyoyarayışlılığı arasındaki ilişkilerin anlaşılmasına yönelik bilimsel araştırmaların paylaşıldığı 'Food Structure Design Kongresi' tamamladı. 3 gün süren kongre, AÜ Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Erbaş'ın konuşması ile açıldı. Doç. Dr. Erbaş, gıdaların yapıları ile ilgili bilimsel araştırmaların paylaşılmasını amaçlayan kongrenin, 2010 yılında başlatılan ve gıdaların fiziksel ve kimyasal yapılarını konu alan COST Gıda ve Tarım Aksiyonu FA1001'in devamı olarak gerçekleştirildiğini söyledi.
İlki 2014 yılında Portekiz'de düzenlenen kongrenin, ikincisinin ise 20 ülkeden 110 bilim insanının katılımıyla yaptıklarını ifade eden Doç. Dr. Erbaş, "Üç gün süren kongrede, gıdaların makro, mikro ve nano yapılarına ve bu yapıların sindirim ve besin maddelerinin vücuda alınması üzerine etkilerinin incelendiği yeni bilimsel araştırmalar konuşuldu" dedi.
Kongre sonunda yapılan değerlendirme oturumunda katılımcılar, böylesine önemli bir kongre ile Türkiye'de bulunmaktan memnun olduklarını ve kongrenin son derece verimli geçtiğini dile getirdi. Kongre, Aspendos Antik Tiyatrosu ve Expo 2016 Antalya gezisiyle sona erdi.
ANTALYA, (DHA)