Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı İncigül Sağdıç, her yıl üniversitelerden binlerce gıda mühendisinin mezun olmasına karşın kamuda istihdam edilmemesinin büyük bir sorun olduğunu söyledi. Özel sektörde yeterli işletme olmaması nedeniyle mühendislerin işsiz kaldığını kaydeden Sağdıç, kamuda kendi alanlarıyla ilgili denetim hizmetlerinin de mühendisler yerine farklı meslek mensupları tarafından yapıldığını iddia etti.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın gıda sağlığı konusundaki denetimlerinin yetersizliğinden şikayet eden Sağdıç, "Bu denetimleri yapanlar başta zirai teknikerler olmak üzere farklı meslek gruplarından oluşuyor. Bu da işletmelerdeki gıda güvenliğinin ne kadar iyi denetlendiği konusunda soru işaretleri doğuruyor" dedi.
GIDADA HİJYEN EĞİTİMLERİ YETERSİZ
Hijyen eğitiminin halk eğitim merkezleri tarafından verilmesinin de bu konuda ciddi bir eksik olduğunu savunan İncigül Sağdıç, bu eğitimlerin hemşire ve teknik öğretmenler tarafından verilmesini de eleştirdi. Eğitimleri verenlerin yetersiz olduğunu ileri süren Sağdıç, "Bu eğitimler mutlaka gıda mühendisleri tarafından verilmeli. mevcut şartlarda verilen eğitim ve yapılan denetimler yediğimiz ürünlerin sağlıklı olup olmadığı konusunda ciddi bir tehdit oluşturuyor" diye konuştu.
Yusuf ÜNAL/ANTALYA, (DHA) -