Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine eğitim verecek Muratpaşa kampüsün açılış törenine birikim okulları Genel Müdür Dr. Ömer Faruk Yelkenci, Secen Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Cengiz, Muratpaşa Belediye Başkan vekili Hüseyin Sarı, Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, Deva Partisi Kepez İlçe Başkanı Mahmut Siyahtaş, 15 Temmuz Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Hıfzullah Şahbaz, Antalya Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Hoplar, Ak Parti eski il Başkanı Av. Rıza Sümer, Esnaf Sanatkarlar odaları Birliği Başkan Vekili Serap Özkan, Saadet Partisi Genel İdari Kurulu Üyesi Hasan Güldal, Anadolu Gençlik Derneği İl Başkanı Hakan Ülgen, Bırakın Kızlar Okusun Kültür Sanatkar ve Eğitim Derneği Başkanı Münire Çevik’in yanı sıra çok sayıda eğitimci, veli ve öğrenciler katıldı.
“Eğitim ailede başlar, okulla devam eder”
Açılış Konuşmasını Antalya Birikim Okulların kurucusu Ramazan Metin yaptı. Metin, “Çocuğun gelişiminde üç temel etken vardır. Biri aile, ikincisi okul, üçüncüsü çevredir. Eğitim ailede başlar, okulla devam eder.
Eğitim sistemimize bir baktığımızda gelmiş olduğumuz süreçlerde, maalesef içimizi acıtan görüntülerle karşı karşıyayım. Çocuklarımız hedefsiz bireyselleşmiş maneviyattan uzaklaşmış maneviyatçıların yaklaşımların ne anlama geldiğini dahi bilmeyen sorgulamadan, sorgulamaksızın tamam diyebilen bireyler haline gelmiş. Kişinin kendi değeri toplumun değerinin önüne geçmiş. Üzülerek söylüyorum ki bireyin menfaati toplum menfaatlerin önüne geçmiş. Alın terinin önüne kolay kazanç geçmiş. Birçok şeyi sayabiliriz. Birçok yanlıştan bahsede biliriz” dedi.
Konuşmalarına devam eden Ramazan Metin, “Komşusu aç yatan kendisi tok yatan biz den değil misyonumuz değil mi?
Bizi biz yapan değerler ulu önder Mustafa kemal Atatürk’ün dediği gibi bir milletin millet olabilme özelliği varlığı ahlaki değerleridir ”dedi.
Sözlerine devam eden Metin, Birikim Okulları olarak bizler Antalya’nın enlerini, eğitime gönül vermişleri insan eğitiminin olmazsa olmazlarında akademik kadroyu bir araya getirirken hiçbir fedakârlıktan kaçınmadık. Bütün öğretmenlerimize refah seviyesi yüksek müreffeh huzur içerisinde çalışabilecek ortamlar oluşturduk. Biz Birikim Okulları olarak sadece öğrenciyi değil öğretmeninde huzuruna çalışacağız.
Birikim Okulları Antalya olarak akademide biz ön planda olacağız, bizden mezun olanlar dil problemi yaşamayacaklar. Teknolojide robotik kodlama önde biz olacağız. Sporda iyi bir basketbol takımını biz kuracağız. Bu gaye ile hiçbir fedakârlıktan kaçmadık; kaçmayacağız” dedi.
Eğitimde Yeni Bir Model! “Hayat Denge Modeli”
Birikim Okulları genel Müdürü Dr. Ömer Faruk Yelkenci, “Bugün karne günü çocuklarımızın bir sene boyunca emeklerinin karşılığını aldıkları bir gün, Karneleri, çocuklarımıza hayırlar getirsin inşallah. Ömür boyu başarılar dilerim.” İyi dileklerini ileterek sözlerine devam eden Yelkenci, “Biz 2012 yılında eğitime dair kendine özgü, milli ve manevi değerlerimizi içeren, zemine oturtan bir anlayışı harekete geçirebilir miyiz? Sorusunu sorarak başlattığımız ve bir kitap olarak yayınladığımız Hayat Denge Modelini kısaca sizlerle paylaşmak istiyorum” dedi. Dr. Ömer Faruk Yelkenci; “Eğitim alanında alternatif bir bakış açısı; yeni bir felsefe, millî hassasiyet ve özgün bir yaklaşımla geliştirdiğimiz Hayat Denge Modeli; insanın biricikliği ile çağın koşullarını ve imkanlarını dikkate alan, kökleriyle bağlarını sağlam kurmuş, hayatın bütünlüğünü ve doğanın eğitici birliğini yakalamış, gerçekle dijitalin birlikteliğinin farkında olan, bu yönleriyle okulun sınırlarını aşan, özgün ve millî bir eğitim modelidir” dedi.
Hayat Denge Modelinde; Bütüncül Yaklaşım, Disiplinlerarası Yaklaşım, Esneklik ve Özgürlük, Ana Dili Yaklaşımı, gibi modele özgü temel yaklaşımların yanında; Bireye Yöneliklik, Sosyalleşme Temellilik, Keşif Odaklılık, gibi temel prensipleri olduğunu belirten Yelkenci; Hayat Denge Modelinde eğitim yaklaşımlarını, Sorgulama ve Araştırma Temelli Yaklaşım, Bal Arısı Eğitim Yaklaşımı, Sınırsız Eğitim Yaklaşımı olarak sıraladı. Hayat Denge Modelinin öğretim yöntemlerini; Mücerret Kılavuzluk, Rahleyi Tedris, Proje Tabanlı Öğretim ve Harezmî Öğretim Yöntemi olarak ifade etti.
Hayat Denge Modelindeki programlardan da söz eden Yelkenci modelin; “Adabımuaşeret, Düşünce ve Felsefe Okulu, Evrenin Dili Matematik, Estetik ve Sanat Eğitimi, Tarihsel Sosyoloji Okuma, Çoklu Yabancı Dil Öğretim, Sözlük Özgürlüktür, Doğayla Tanış Olalım, Yazma Becerileri, Şiir Analizi Programları, gibi birçok programa sahip olduğunu söyledi. Hayat Denge Modeli’nin ulaşmayı hedeflediği bir öğrenci profili de olduğunu belirten Yelkenci, bu profili şöyle tanımladı; “Birikimli Öğrenci; değerlerinin farkındadır ve değerlerine sahip çıkar; biricik olduğunun farkında olarak toplum için var olur; Türkçeye hakimdir ve belagat sahibidir, problemi kaynağında önler, problem çözer; bilgiyi keşfeder ve yeni bilgiler üretir, teknolojiyi üretir ve yönetir; düşünme becerilerini sürekli geliştirir, kendi bilişsel ve duyuşsal süreçleri üzerine düşünür, muhakeme eder; sorumluluk sahibidir; hâl ehlidir; doğa ile ayrılmaz iç içeliğin farkındadır; zamanın anlamını bilir; estetik bakış sahibidir; hayal gücü ile sınırları zorlar; hayat boyu öğrenmeye devam eder.”
Akademi eğitimde öğretmenlerin tanıtımı yapılarak program sona erdi.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |