Antalya'da ayıplı mal satan zincir maketin şubesine mühür
Antalya'da ayıplı mal satan zincir maketin şubesine mühür
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Antalya'da
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Antalya'da
'Yenidoğan çetesi' lideri Fırat Sarı hakim karşısında
'Yenidoğan çetesi' lideri Fırat Sarı hakim karşısında
Antalya'da demokrasi için sanat
Antalya'da demokrasi için sanat
6 Nisan 2013 Cumartesi - 13:22

Aynı fiyata yüzde yüz dana

ET Üreticileri Birliği (ETBİR) Genel Başkanı Mustafa Bılıkçı, 5 Mart'ta yürürlüğe giren, kırmızı ve beyaz et karışımlarını engelleyen Et ve Et Ürünleri Tebliği'yle beklenen yüzde 20 fiyat artışının yaşanmadığını söyledi.

Aynı fiyata yüzde yüz dana
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kısa bir süre içinde şarküteri grubuna dana etinin hakimiyet kuracağını belirten Bılıkçı, "Dana etinden yapılan ürün pazarında yüzde 40 artış var" dedi.
Antalya'da düzenlenen 5'inci Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi'ne katılan ETBİR Yönetim Kurulu Başkanı Bılıkçı, 5 Mart 2013'de yürürlüğe giren yeni Et ve Et Ürünleri Tebliği'nin sektör açısından çok önemli bir gelişme olduğunu söyledi.
Et ürünlerinde dana, tavuk ve hindi karışımlarını yasaklayan tebliğin toplumsal boyutta insanlara, ne yediğinden emin olma noktasında bir özgüven kazandırdığını belirten Mustafa Bılıkçı, "Artık vatandaşlarımızın kafalarında bir soru işareti kalmasın. Ürünleri gönül rahatlığıyla alıp tüketebilirler" dedi.
Mustafa Bılıkçı, tebliğiyle birlikte sektörde de dana etinden elde edilen ürünlerde bir artış olduğunu kaydetti. Dana etinden yapılan ürün pazarında yüzde 40 artış yaşandığını kaydeden ETBİR Yönetim Kurulu Başkanı Bılıkçı, şarküteri grubunda hakimiyetin dana eti grubunda olacağını belirterek, "Dana grubu hak ettiği yeri alacak" dedi.
SUCUKTAKİ İKİ FARK
'Yüzde 100 dana eti' olarak üretimi yapılan sucuğun iki farklı türü bulunduğunu kaydeden Mustafa Bılıkçı, ambalajlardaki 'ısıl işlem görmüş sucuk' ve 'fermante sucuk' ifadelerinin bu farklı tekniklere işaret ettiğini kaydetti. Her iki tip sucukta farklı değerler olduğunu belirten Bılıkçı, "Yapılış olarak aslında aralarında çok fark yok. Sadece süre farklılığı var. Yağ, nem ve protein oranları farklı. Aynı kalitede bir ürün fakat fermante sucuk 6 günde yapılırken ısıl işlem görmüş 3 günde yapılıyor" diyerek iki grup arasındaki farkı açıkladı. Bılıkçı, piyasada şu anda 'ısıl işlem görmüş' ürünlerin hakimiyeti bulunduğunu da belirterek, fermante ürünler için sektörün belirli bir yatırım yapması gerektiğini söyledi.
ETBİR Genel Başkanı Bılıkçı, tebliğle birlikte piyasada oluşan yüzde 20 fiyat artışı beklentisinin ise gerçekleşmediğini söyledi. Fiyatların dengeye oturduğunu kaydeden Bılıkçı, "Hemen hemen aynı fiyatlar rekabetten kaynaklı olarak devam ediyor" diye konuştu.
YAĞLI ET TERCİHİ
Mustafa Bılıkçı, bir soru üzerine, Suudi Arabistan'la yapılan 6 milyon canlı hayvan ihracatı anlaşmasına ilişkin de Arap ülkelerinin Türkiye'de yetiştirilen büyük ve küçükbaş hayvanları talep ettiğini söyledi. Bu ülkelerin yağlı eti tercih ettiğine dikkati çeken Bılıkçı, şunları söyledi:
"Avrupa'dan gelen etler yağsız ve protein değeri yüksek etler. Fakat Türk halkının bir damak alışkanlığı, yemek zevki var. Biz biraz daha Avrupa'ya göre yağlı eti seviyoruz. Aslında yağsız üretmenin maliyeti daha yüksek. Mısır, soya yedirmeniz gerekiyor. Türkiye'de ise arpa, saman ondan sonra mısır yediriliyor. Bu da hayvanın yağlanmasına sebep oluyor. Bu alışkanlık Türkiye'de ete daha farklı bir lezzet veriyor. Arap ülkeleri bizden almayı tercih ediyor. Damak zevklerine daha uygun bir et üretiyoruz."
Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

 
‘Polis Hakem’ stilini değiştirmeliyiz
 
Turizmde çalışan 400 bin işçinin kulağı telefonda
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Polis Hakem’ stilini değiştirmeliyiz
UEFA Hakem Komitesi Üyesi ve TFF Merkez Hakem Kurulu eğitimcisi Jaap Uilenberg, ...
Çalınan bisikletini facebook’la arıyor
ANTALYA'da lise son sınıf öğrencisi 18 yaşındaki Emre İçöz, 2 bin lira ...
Abdülkadir Özkan İlköğretim okulu törenle açıldı
Antalya Valiliği ile Hayırsever merhum Abdülkadir Özkan arasında 17.01.2011 ...
 
8 saat kesinti
AKDENİZ Elektrik Dağıtım A.Ş'den yapılan açıklamada, Antalya'da bir mahallede ...
Rotaryenlerde devir teslim
ULUSLARARASI Rotary 2430 Bölge guvernör seçimi ve asamble açılışı, Antalya ...
Mankenlikten sunuculuğa
ANTALYALI manken Yağmur Ayaz, mankenlikten sunuculuğa geçiş yapıyor.
 
Balık mutfağında çığır açtı
ANTALYA Konyaaltı'nda bulunan kentin popüler restoranlarından Lara Balık ...
Konservatuarda ödül töreni
AKDENİZ Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuarı'nda, düzenlenen masa ...
'Cumhuriyet savaşı'nın faturası ağır oldu
ANTALYA'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'ndan bir gün önce Cumhuriyet Meydanı'na ...
 
Dursun Gündoğdu
Siyasette bir tornistan hikayesi
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Mustafa Kemal'e ceza verilemez
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Bitmedi, bitmiyor, bitmeyecek…
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Robotaksi dönemi
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
İsa Altun
İsa Altun
İban vurgununa dikkat
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva