Alanya Belediyesi'nin vatandaşın sağlıklı gıda tüketimini sağlamak amacıyla yıl boyunca devam ettirdiği denetimler, Ramazan ayı ile birlikte sıklaştırıldı. Zabıta ekipleri, gıda ürünlerinin üretim ve satış koşularını denetledi. Pastaneler, fırınlar, kasaplar, manavlar, restoranlar incelenerek sağlıklı üretim yapıp yapmadıkları kontrol edildi. Zabıta ekipleri, gıdaların son kullanma tarihlerini, bozuk olup olmadıklarını, saklama koşullarının uygun olup olmadığını kontrol etti. Üretimde çalışanların da kurallara uyup uymadıkları incelendi. Sağlıksız ortamda üretimi yapılan, saklanan ve satışa sunulan gıda ürünlerinin satışına izin verilmedi. Eksikleri olan işletmelere gerekli uyarılar ve yasal işlemler uygulandı.
Alanya Belediyesi olarak gıda işletmelerine yönelik sürekli denetimler yapıldığını söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kula, "Hijyenden kesinlikle taviz vermiyoruz. Vatandaşımızın daha hijyen ve sağlıklı şekilde tüketim yapabilmesi için gıda mühendislerimiz ve zabıta ekiplerimiz yılın her ayı bu denetimlere devam edecek. Ramazan ayında yaptığımız denetim daha çok fırın, pastane ve restoranlar. İşletmelere gerekli uyarılar ekiplerimiz tarafından düzenli olarak yapılıyor" dedi.
Engin ANAK/ALANYA, (DHA)