GS'nin borcu 14 milyarı aştı
GS'nin borcu 14 milyarı aştı
HÜRJET'in ikinci prototipi gökyüzüyle buluştu
HÜRJET'in ikinci prototipi gökyüzüyle buluştu
Cem Garipoğlu soruşturmasında karar
Cem Garipoğlu soruşturmasında karar
Konyaaltı'nda 'Dijital Dünya ve Çocuk' paneli
Konyaaltı'nda 'Dijital Dünya ve Çocuk' paneli
18 Ekim 2020 Pazar - 09:32

240 çeşit turşu yapan Mustafa Hazar'dan tavsiyeler

ANTALYA'da restoran işleten Mustafa Hazar (58), çam kozalağı, çıra, yumurta, hamsi, tropik meyveler, sarımsak ve ahtapot başta olmak üzere 240 çeşit turşu hazırlıyor. Hazar, "Sıcak iklimde yaşayanlar turşusunu az sirkeyle yapmalı, soğuk iklimdekiler ise sirkeyi fazla tutmalı" dedi.

240 çeşit turşu yapan Mustafa Hazar dan tavsiyeler
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Muratpaşa ilçesi Lara bölgesinde 27 yıldır restoran işleten Mustafa Hazar, 240 farklı ürünün turşusunu kurdu. Hemen hemen tüm meyvelerin yanı sıra, çam kozalağı, çıra, bıldırcın ve yumurta, hamsi, yer elması, şeker pancarı, biber, ejder meyvesi, ceviz, fındık ve ahtapottan da turşu kuran Hazar, restoranın vitrinini turşularıyla doldurdu. Son olarak turşu koleksiyonuna iç bakla turşusunu ekleyen Hazar, turşu kurmanın inceliklerini anlattı.

ANTALYA'DA RESTORAN ISLETEN MUSTAFA HAZAR (58), CAM KOZALAGI, CIRA, YUMURTA, HAMSI, TROPIK MEYVELER, SARIMSAK VE AHTAPOT BASTA OLMAK UZERE 240 CESIT TURSU HAZIRLIYOR. HAZAR, "SICAK IKLIMDE YASAYANLAR TURSUSUNU AZ SIRKEYLE YAPMALI, SOGUK IKLIMDEKILER ISE SIRKEYI FAZLA TUTMALI" DEDI.(FOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA)

Kuracağı turşu için çeşme suyu kullandığını söyleyen Hazar, "Çeşme suyunun klor ve minarel oranları işlenmiş suya göre farklı. Bu nedenle sadece çeşme suyu kullanıyorum. 3 litre suyun içine yarım su bardağı sirke, bir tam su bardağı limonlu su, bir tam su bardağı kaya tuzu ve yarım su bardağı limon tuzunu ekleyerek, eriyinceye kadar karıştırıyorum" dedi.

ANTALYA'DA RESTORAN ISLETEN MUSTAFA HAZAR (58), CAM KOZALAGI, CIRA, YUMURTA, HAMSI, TROPIK MEYVELER, SARIMSAK VE AHTAPOT BASTA OLMAK UZERE 240 CESIT TURSU HAZIRLIYOR. HAZAR, "SICAK IKLIMDE YASAYANLAR TURSUSUNU AZ SIRKEYLE YAPMALI, SOGUK IKLIMDEKILER ISE SIRKEYI FAZLA TUTMALI" DEDI.(FOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA)

'TURŞUNUN OLGUNLAŞMA SÜRESİ DEĞİŞKENDİR'

Turşu hazırlığının en önemli ayrıntısının suyu olduğunu anlatan Hazar, tarifini şöyle sürdürdü:

"Karışımımızı suyun içinde erittikten sonra, daha önceden yıkanmış sebzemizi veya meyvemizi cam kavanoza koyuyoruz. İçine 6-7 sarımsak ve aroma vermesi amacıyla 2 defne yaprağı ekleyerek, kavanozda boş yer kalmayacak şekilde turşu suyunu ekliyoruz. Turşusunu kurduğumuz ürünün sertliğine göre kimileri 4 günde yeme kıvamına gelir, kimileri 30 günde. Mesela salata turşusu 4 günde yenilecek kıvamı alır. Fakat kelek turşusunun olgunlaşması 30 günü bulur."

ANTALYA'DA RESTORAN ISLETEN MUSTAFA HAZAR (58), CAM KOZALAGI, CIRA, YUMURTA, HAMSI, TROPIK MEYVELER, SARIMSAK VE AHTAPOT BASTA OLMAK UZERE 240 CESIT TURSU HAZIRLIYOR. HAZAR, "SICAK IKLIMDE YASAYANLAR TURSUSUNU AZ SIRKEYLE YAPMALI, SOGUK IKLIMDEKILER ISE SIRKEYI FAZLA TUTMALI" DEDI.(FOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA)

'SICAK İKLİMDE YAŞAYANLAR AZ SİRKE KULLANMALI'

Sıcak iklimde yaşayanların ve turşu yapmak isteyenlerin sirkeyi az kullanması gerektiğini aktaran Mustafa Hazar, soğuk iklimlerde yaşayanların ise sirkeyi daha fazla kullanmaları gerektiğini söyledi. Sirkenin sıcak iklimde ürünü yumuşatacağını kaydeden Hazar, "Antalya gibi sıcak şehirlerde turşu az sirkeyle yapılmalı. Kesinlikle rafine tuz kullanılmamalı ve kapatılan kavanozların içindeki ürüne göre olgunlaşma zamanı bilinmeli" dedi.

ANTALYA'DA RESTORAN ISLETEN MUSTAFA HAZAR (58), CAM KOZALAGI, CIRA, YUMURTA, HAMSI, TROPIK MEYVELER, SARIMSAK VE AHTAPOT BASTA OLMAK UZERE 240 CESIT TURSU HAZIRLIYOR. HAZAR, "SICAK IKLIMDE YASAYANLAR TURSUSUNU AZ SIRKEYLE YAPMALI, SOGUK IKLIMDEKILER ISE SIRKEYI FAZLA TUTMALI" DEDI.(FOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA)
İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)-

 
Antalyalı profesöre göre Konyaaltı ve falezlerde ağır metal kirliliği var
 
İşte kapatılma gerekçeleri
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Irfan ozcan 29 Ocak 2021 Cuma 15:52

Turşu alacağız ama iletişim kuracak telefon ariyorum

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Palamut tuzlamanın tam zamanı
KARADENİZ’de balıkçıların ağlarına takılan palamut bol olunca balık tezgahlarının ...
Tekirdağ'ın meşhur lezzeti 'peynir helvası' tescillendi
TEKİRDAĞ'ın ünlü lezzeti peynir helvası, Türk Patent ve Marka Kurumu Coğrafi ...
Antalya'daki Vahap Usta'nın oğlu Masterchef'ta finale ilerliyor
EKRANLARIN en çok izlenen yarışma programlarından Masterchef'e, yedek ...
 
Tokat'ın yeni lezzeti; kubbeli kebap
TOKAT'ta ilk kez bir restoran tarafından yapılan ve Türk Patent ve Marka ...
Nusret'in tek bir şubesinden dudak uçuklatan ciro
Yaptığı tuz serpme hareketiyle milyonlarca kişi tarafından tanınan sosyetik ...
Gaziantep'te yeni lezzet; midye katmer
GAZİANTEPLİ katmer ustası Coşkun Yaycı, midye baklavadan esinlenerek, ...
 
Fıstıkla eti buluşturdu, talebe yetişemiyor
GAZİANTEP'te kebapçılık yapan Necdet Kılıçoğlu, taze Antep fıstığını ete ...
7 Mehmet'te neler oluyor?
Sayısız defalar yılın restoranı seçilen, Türkiye’de ve dünyada Antalya'nın ...
Gazipaşa'da yapılıyor kilosu 40 liradan satılıyor
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde yaz sezonuyla birlikte fiyatı düşen kapya ...
 
Dursun Gündoğdu
Siyasette bir tornistan hikayesi
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Mustafa Kemal'e ceza verilemez
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Bitmedi, bitmiyor, bitmeyecek…
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Robotaksi dönemi
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
İsa Altun
İsa Altun
İban vurgununa dikkat
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva