Özel bireylere destek sergisi
Özel bireylere destek sergisi
Doğanın özgür kanatları için 'fark et' sergisi
Doğanın özgür kanatları için 'fark et' sergisi
Dilekler Akdeniz’le buluştu
Dilekler Akdeniz’le buluştu
Bucak'ta otomobil takla attı
Bucak'ta otomobil takla attı
10 Nisan 2011 Pazar - 13:23

CHP'den ilginç taktik

CHP, bugün saat 17.00’de toplanacak Parti Meclisi’nden dışarıya milletvekili adaylarının isimlerinin sızmaması için ilginç bir taktik uygulayacak.

CHP den ilginç taktik
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

PM üyelerinin telefonları toplanacak, listelerin YSK’ya verileceği pazartesi saat 17.00’ye kadar dışarı çıkmamaları için toplantı uzun tutulacak.

 Bu yöntem, sınav sorularının dışarı sızmaması için ÖSYM’nin çalışanlara uyguladığı sınav gününe kadar binadan çıkarılmaması taktiğini anımsattı. Bunda amacın, AKP ve MHP’nin listedeki isimlere önceden ulaşıp kendi lıstelerinde taktik değişikliğine gitmeyi önlemek olduğu belirtiliyor.

Milletvekili aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) verilmesine 1 gün kala CHP’de gözler bugün toplanacak Parti Meclisi (PM) toplantısına çevrildi. Saat 17.00’de toplanacak olan PM’nin listenin verileceği pazartesi saat 17.00’ye kadar süreceği öğrenildi.

Milletvekili aday listelerinin 11 Nisan Pazartesi günü saat 17.00’ye kadar teslim edilmesi gerekiyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Yardımcıları, aday listelerini belirlemek için yoğun çalışmalarını sürdürüyorlar. Özellikle son 1 haftadır CHP Genel Merkezi, milletvekili aday adaylarının akınına uğramıştı. Birçok Genel Başkan Yardımcısı, rahat çalışabilmek için Genel Merkez binasının üst katlarına çekilmişti.

Aday listelerinin teslimine kısa bir süre kala CHP, bu yoğunluğu önlemek için ziyaretçilere kapılarını kapatma kararı aldı. CHP Genel Merkezi’ne bugün ve 11 Nisan Pazartesi günü ziyaretçi kabul edilmiyor. Gazeteciler ise yalnızca Basın Birimi’nin bulunduğu Genel Merkez’in 2. katına girebiliyor. CHP Genel Merkez çalışanları da tatil yapmadan çalışıyorlar.

KILIÇDAROĞLU’NDAN “ADAY İSMİ SIZMASIN” TALİMATI

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve başta Gürsel Tekin olmak üzere Genel Başkan Yardımcıları milletvekili aday listesine son şeklini vermek için çalışmalarını sürdürüyorlar. Yapılan çalışmalar doğrultusunda önseçimle belirlenen 115 aday dışında kalan 435 isim belirlenecek ve bugün toplanacak olan Merkez Yönetim Kurulu’na (MYK) sunulacak.

MYK toplantısının ardından saat 17.00’de PM toplanacak. PM toplantısı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun sunuşu ile başlayacak. Daha sonra 29 seçim çevresinde yapılan önseçim ve aday yoklaması sonuçları hakkında PM’ye bilgi verilecek. Bunun ardından önseçim yapılan illerden Aydın’da 2. sıra, Çorum’da 2. sıra, Denizli’de 2. sıra, Gaziantep’te 2. ve 4. sıra, Manisa’da 2. sıra, Muğla’da 3. sıra, Sivas’ta 2. sıra, Tekirdağ’da 1. sıra ve Trabzon’da da 1. sıra olmak üzere toplam 10 kontenjan adayı görüşülecek.

Kontenjan adaylarını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun belirleyeceği belirtiliyor. Kontenjan adaylarının da görüşülmesinin ardından geriye kalan 56 seçim çevresinde Merkez Yoklaması ile belirlenecek olan milletvekili adayları görüşülecek. Görüşmelerin ardından toplam 85 seçim çevresine göre adaylarının isimleri okunacak ve herhangi bir isime itiraz gelmemesi durumunda o seçim çevresi adaylarının isimleri topluca oylanacak. Ancak bir PM üyesinin bir adaya itiraz etmesi durumunda o isim için PM’de oylama yapılacak. Gelebilecek itirazlar ve oylamalar düşünüldüğünde toplantının Pazartesi sabahına kadar sürmesine kesin gözüyle bakılıyor. Ancak, bazı kaynaklar olası bir aday isminin sızmasını önlemek için toplantının pazartesi günü listelerin YSK’ya verilmesine kadar süreceğini bildirdi.

Bu arada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun PM toplantısı sırasında dışarıya aday ismi sızmaması için kesin talimat verdiği belirtiliyor. CHP Genel Merkez binasına yerleştirilen sinyal kırıcının da (jammer) çalıştırılacağı ve toplantı boyunca dışarıya aday ismi sızmasın da önleneceği kaydediliyor. 

 

 
Yarım tonluk köpekbalığı
 
Yuh çeken vali yardımcısına protesto
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BDP'nin aday listesi
Selahattin Demirtaş Hakkari’den, Emine Ayna Diyarbakır'dan bağımsız aday ...
Son kulis: Turizm Bakanı Antalya'dan aday
YSK’ya yarın akşam teslim edilecek aday listeleriyle ilgili nefeslerin ...
Cemil Çiçek Antalya'da
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, AK Parti Antalya İl ...
 
MHP'de son durum
Aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu’na sunulacağı 11 Nisan öncesinde ...
Antalya'ya diplomat
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, diplomatik faaliyetlerin artık sadece ...
AK Parti’yi projeye boğdu
AK Parti’nin Antalya milletvekili aday adayı Ekrem Pak, projeleriyle adından ...
 
İşte BDP'nin adayları
BDP’nin, 12 Haziran seçimlerinde göstereceği bağımsız adaylardan bazılarının ...
AKP'liler Urfalım Restoran'da
AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen program çerçevesinde, AK ...
Onkoloji hastalarına ziyaret
AK Parti Konyaaltı İlçe Kadın Kolları Başkanı Elif İstek ve yönetim kurulu ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva