Ayten Gökçer hayatını kaybetti
Ayten Gökçer hayatını kaybetti
Sözleşmeli öğretmen kararı Resmi Gazete'de...
Sözleşmeli öğretmen kararı Resmi Gazete'de...
Mısırlı iki kardeş son yolculuğuna uğurlandı
Mısırlı iki kardeş son yolculuğuna uğurlandı
Antalya'da orman yangını
Antalya'da orman yangını
9 Nisan 2011 Cumartesi - 14:38

Antalya'ya diplomat

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, diplomatik faaliyetlerin artık sadece Ankara ve İstanbul’dan yürütülmeyeceğini İzmir ve Antalya'da da Dışişleri Bakanlığı temsilciliği açma kararı aldıklarını açıkladı.

Antalya ya diplomat
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İzmir'in diplomasi merkezlerinden biri olacağını anlatan Davutoğlu, Bratislava’da görevli Büyükelçi Dilci Kopuz’un Haziran ayında açılacak İzmir temsilciliğine atadıklarını söyledi.

Bakan Davutoğlu, İzmir programına Grand Efes Swiissotel’de 6 konsolos ve 50 fahri konsoloslarla basına kapalı kahvaltısıyla başladı. İzmir Valisi Cahit Kıraç’ı makamında ziyaret eden Davutoğlu, burada İzmir’e tedavi izin getirilen Libya’lı yaralılaran durumlarıyla ilgili brifing aldı. Valilik şeref defterini imzalayan Davutoğlu, uzun süreden bu yana planlamakta olduğu İzmir gezisini gerçekleştirmekten dolayı mutlu olduğunu belirtti. Dış politikaya katkılarından dolayı İzmir’e teşekkür eden Davutoğlu, şöyle dedi:

"Son olarak Libyalı yaralıların tahliyesi ve İzmir’de tedavilerinin yapılması sürecinde tüm devlet kurumlarının ortak çalışmasını temin eden tüm yetkililere teşekkür ediyorum. Libya’da bu olaylar başladığında Türkiye Cumhuriyeti’nin şefkatle konuya eğileceğini söylemiştim. Son operasyondan sonra Bingazi’deki yaralılara şefkati gösterdik. Tüm devlet kurumları özellikle de İzmir büyük katkıda bulundu. İlgili herkese teşekkür ediyorum. Tedaviler için de tüm sağlık personeline müteşekkiriz."

İZMİR VE ANTALYA’DA TEMSİLCİLİK

Davutoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Hükümet’in talimatıyla dış politikanın artık sadece Ankara’dan yönetilmeyeceğini açıkladı. İstanbul’da diplomatik faaliyetlerin zaten varolduğunu belirten Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Diplomatik faaliyetlerin Türkiye sathına yayılmasını istiyoruz. Bunun örneğini gerçekleştirmek için bir yasa değişikliğiyle İzmir ve Antalya’da Dışişleri Bakanlığı temsilciliği açma kararı aldık. Haziran 2011’de İzmir’de Dışişlerli Bakanlığı temsilciliği faaliyete geçecek. Bratislava'da görevli Büyükelçi Dicle Kopuz’u İzmir temsilcisi olarak atadık. İzmir diplomasinin merkezlerinde biri olacak. Uygun şartlar ofis tahsisinde Vali ve İzmir Büyükşehir Belediyle Başkanı ve İzmir milletvekillerine teşekkür ediyorum. Temsilcilikle birlikte tarihi ticaret merkezi konumunun yanı sıra diplomatik merkez konumuna gelecek. İzmir’deki 50 fahri 6 konsolosla toplandık. Bu gelişmeyle sayıları daha da artacak. İzmir’de Uluslararı toplantılar yapacağız. İlk olarak Avrupa Konseyi İnsan Hakları Asamblesini 26-27 Nisan’da İzmir’de yapacağız. Benzer faaliyetlerin sayısı önümüzdeki dönem de artacak. İzmir’i dünyada hak ettiği konuma getirmek için çalışacağız."

Bakan Ahmet Davutoğlu, ilk defa geldiği İzmir’deki programı kapsamında AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Bakan Davutoğlu, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve partililer tarafından karşılandı. Bakan Davutoğlu, Trablus’ta tecavüze uğrayan ve Libya’daki sivil toplum kuruluşlarının kendisine destek verdiği İman El Ubeydi adlı kadınla ilgili soruya karşılık, "Trablus’ta gerçekleştiği söyleniyor. Bize onunla ilgili bir müracaat yok. Olursa o konuyla da ilgileniriz. İnsani hususlarda Türkiye’nin ne kadar etkin mücadele yürüttüğü bilinir. Böyle bir şey söz konusu olursa. Gerekli teşebbüslerde bulunuruz" dedi. Abhazya Cumhurbaşkanı’nın Türkiye ziyaretiyle ilgili Bakan Davutoğlu, "Sağlık gerekçesiyle gayri resmi bir ziyaret. Bununla ilgili Dışişleri Bakanlığımızca açıklama yapıldı. Sağlık gerekçesiyle insani ve gayri resmi bir ziyaret gerçekleştiriyor. Bu anlamda kapılarımız herkese açık" dedi.




 

 
Seyircisiz maça bilet sattılar
 
MHP'de son durum
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti’yi projeye boğdu
AK Parti’nin Antalya milletvekili aday adayı Ekrem Pak, projeleriyle adından ...
İşte BDP'nin adayları
BDP’nin, 12 Haziran seçimlerinde göstereceği bağımsız adaylardan bazılarının ...
AKP'liler Urfalım Restoran'da
AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen program çerçevesinde, AK ...
 
Onkoloji hastalarına ziyaret
AK Parti Konyaaltı İlçe Kadın Kolları Başkanı Elif İstek ve yönetim kurulu ...
Yoldan; 2023 vizyonu
AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Nezihe Yoldan Tezcan ve yönetim kurulu ...
AKP'liler sel bölgesinde
Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu ...
 
CHP'nin seçim ordusu
12 Haziran’da yapılacak seçimlerde sahtekarlıkların ve sahte mahallelerin ...
Bazı bakanlar liste dışı kalacak
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, isim vermeden 12 Haziran Genel Seçimlerinde ...
Baykal'dan 'ulan' özrü
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, memleketi ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva