Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
Alex de Souza, Antalyaspor'da
Alex de Souza, Antalyaspor'da
Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
6 Mayıs 2024 Pazartesi - 12:46

Akdeniz Üniversitesi Çevre Hizmet Ödülleri açıklandı

Akdeniz Üniversitesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen çevre alanında Türkiye’nin en uzun soluklu organizasyonlarından olan Akdeniz Üniversitesi Çevre Hizmet Ödülleri-2023’ün kazananları belli oldu. Ödüller Haziran ayındaki törenle 26’ıncı kez sahiplerini bulacak.

Akdeniz Üniversitesi Çevre Hizmet Ödülleri açıklandı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Akdeniz Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından 26 yıldır düzenlenen Akdeniz Üniversitesi Çevre Hizmet Ödülleri-2023 açıklandı. Akdeniz Üniversitesi Çevre Hizmet Ödülleri her yıl, Akdeniz Üniversitesi, Antalya ve Türkiye ölçeklerinde ve ayrıca Bilim Onur, Bilim Hizmet, Bilim Teşvik ve Özel Ödül kategorilerinde; doğal kaynakların ekolojik ilkelere uygun olarak kullanılmasının sağlanmasına, çevre kirliliğinin önlenmesi için stratejiler geliştirilmesine, projeler üretilmesine ve uygulanmasına, politikalar geliştirilmesine, çevre bilinci kapsamında ekolojik düşünme alışkanlığının geliştirilmesi ve yaşama biçimine dönüştürülmesine hizmet etmiş kişi, kurum ve kuruluşlara veriliyor. 2023 yılı Çevre Hizmet Ödüllerinin sahiplerine takdimi için ödül töreni 2024 Haziran ayında gerçekleştirilecek.

HER YIL İLGİ ARTIYOR

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, çevrenin korunması ve sürdürülebilir bir gelecek için çevresel bilincin artırılmasının son derece önemli olduğunu ifade ederek Akdeniz Üniversitesi olarak Çevre Hizmet Ödülleri ile Türkiye çapında 26 yıldır bu bilincinin yaygınlaştırılması ve çevresel duyarlılığın artırılmasına katkı sağlamanın gururunu yaşadıklarını belirtti. Rektör Özkan, “Çevre Hizmet Ödüllerine her yıl artan ilgi de bu çabanın karşılık bulduğunu gösteriyor. Anaokulundan üniversite düzeyine katılım olması bu bilincin yediden yetmişe toplumun geneline yayılmasına vesile olması anlamında ayrıca sevindirici.” dedi. Çevrenin korunmasının toplumun tamamının ortak sorumluluğu olduğunu belirten Rektör Özkan, “Bulunduğu konumda herkes elinden geldiğince çevreyi korumanın ve hatta iyileştirmenin bir yolunu bulmalı. Bu ödül töreni ile de sadece bu alana hizmet etmiş kişileri ödüllendirmiş olmuyoruz aynı zamanda örnek projeleri de yaygınlaştırmış oluyoruz. Bu anlamda çok yönlü bir kazanım sağlanmış oluyor.” diye konuştu. Rektör Özkan, ödül almaya hak kazananları tebrik ederek çevre için yapmış oldukları çalışmalardan dolayı da teşekkür etti.

HERKESİN SORUMLULUĞU VAR

Akdeniz Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. İ. Ethem Karadirek de, tüm vatandaşların sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahip olduğunu vurgulayarak, çevrenin geliştirilmesi, çevre sağlığının korunması ve çevre kirliliğinin önlenmesinin aynı zamanda tüm vatandaşların da ödevleri arasında olduğunu belirtti. Son yıllarda özellikle iklim değişikliğinin çevre üzerindeki baskıyı artırdığını ifade eden Doç. Dr. İ. Ethem Karadirek, iklim değişikliğine uyum, çevrenin korunması ve geliştirilmesi ile sürdürülebilirliğin hayatımızın vazgeçilmez unsurları arasında yer alması gerektiğine vurgu yaptı. Çevrenin insan sağlığı, ekonomi ve sosyal yaşam üzerinde derin bir etkiye sahip olduğunu, gelecek nesillere sağlıklı ve dengeli bir çevre bırakmanın tüm herkesin vazifesi olduğunun altını çizen Doç. Dr. İ. Ethem Karadirek, 26’ıncısı düzenlenen 2023 Çevre Hizmet Ödülleri kapsamında iklim değişikliğine uyum ve çevrenin korunması kapsamında yapmış oldukları çalışmalarından dolayı ödül almaya hak kazananları tebrik ettiğini bildirdi.

ÇEVRE HİZMET ÖDÜLLERİ KAPSAMINDA ÖDÜL KAZANANLAR

Bilim Onur Ödülü

Prof. Dr. Hasan Mandal, “İklim değişikliği ile mücadele edilmesi için birlikte geliştirme ve birlikte başarma yaklaşımı odağında Ar-Ge ve yenilik ekosistemine yönelik ulusal ve uluslararası düzeydeki öncü hizmetleri”

Bilim Hizmet Ödülü

Doç. Dr. Şiir Kılkış, “İklim değişikliği ve sürdürülebilirlik odağında bilimsel ilerlemelerin artırılmasına yönelik bilim hizmetleri ve Hükümetlerarası İklim Değişikliği Panelindeki (IPCC) bilimsel görevleri

Bilim Teşvik Ödülü

Arş. Gör. Pelin Yapıcıoğlu, “Çevre bilimine yönelik gerçekleştirdiği ulusal ve uluslararası ölçekteki çalışmalar”

Türkiye Ölçeği “Kamu”

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, “Arttırılmış Gerçeklik (AR+) Teknolojisi ile Çocuklarda İklim Değişikliği Farkındalığının Artırılması Projesi”

İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Sünger kent İzmir Projesi”

Bucak Belediyesi, Burdur, “Mermer atıkları bertaraf ve geri kazanım tesisi projesi”

Türkiye Ölçeği “Özel”

S.S. Antalya Başka Bir Okul Mümkün Eğitim Kooperatifi, “BBOM Antalya ve okulları, ekolojik felsefeyi de merkeze alan eğitim projesi”

Antalya Ölçeği “Kamu”

Ahu Aysal Anaokulu, Kemer, “Doğanın gücü adına, çevremi, bitkileri ve hayvanları koruyorum”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Antalya İl Müdürlüğü, “Atık malzemelerden tasarım yarışması ve takas kütüphanesi”

Antalya Ölçeği “Özel”

Lara Barut Collection/Antalya, “Sürdürülebilirlik çalışmaları (Plastik azaltma çalışmaları, kimyasal tüketiminin azaltılması, biyoçeşitliliğin korunması, farkındalık çalışmaları, eğitimler, kâğıt atık miktarını azaltmak için yapılan dijitalleşme çalışmaları, karbon ayak izinin azaltılması (IREC sertifikası))”

Akdeniz Üniversitesi Ölçeği

Akdeniz Üniversitesi Çevre ve İklim Değişikliği Topluluğu, “İklim değişikliği ve etkileri konusunda farkındalık çalışmaları”

Özel Ödül

Prof. Dr. Yiğit Kazançoğlu, “Prof. Dr. Yiğit Kazançoğlu'nun Çevre Değerlerine Katkısı: Döngüsel Ekonomi ve Sürdürülebilirlik Perspektifi”

Öğr. Gör. Nihal Özdemir, “İklim Değişikliğine Özel Bir Bakış (Öğrenme Güçlüğü olan Öğrenciler için Kapsayıcı İklim Değişikliği Eğitim Projesi)

 
Villa İç Mekan Tasarımında Dikkat Edilmesi Gerekenler
 
Antalya'da otobüs bir çarptı, 10 araç birbirine girdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akdeniz Üniversitesi Asya’nın en iyi üniversiteleri arasına girdi
Akdeniz Üniversitesi, Times Higher Education (THE) Asya Üniversiteleri ...
12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından 12.  Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri gerçekleştirildi.
17 tropik meyve türü Kumluca MYO’da araştırılıyor
Akdeniz Üniversitesi Kumluca Meslek Yüksekokulu’nda kurulan seralarda ...
 
Akdeniz Üniversitesi'ne YÖKAK'tan 5 yıllık akreditasyon
YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Belgesi almaya hak kazanan ilk 6 devlet üniversitesinden ...
Üniversiteli gençlerin gözünden 'Kentler İzler Yüzler'
AKDENİZ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü öğrencilerinin ...
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
AKDENİZ Üniversitesi'nde, üstün performans gösteren öğretim üyelerine ...
 
Akdeniz Üniversitesi'nde yapay zeka programı
Antalya Teknokent Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Hızlandırma Programı ...
Ziraat Fakültesi yeni satış yerini açtı
Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi çiftliğinde ve seralarında üretilen ...
Mustafa Karaca: 'Önce genetik analiz sonra tedavi'
AÜ Tıp Fakültesi Onkoloji Ana Bilim Dalı'ndan Doç. Dr. Mustafa Karaca, ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva