Diş kaplama, diş hasarlarının veya çekilen dişlerin yerine protez yapılması gibi çok daha masraflı ve yorucu işlemlere duyulan gerekliliği ortadan kaldıran kullanışlı ve pratik bir çözüm imkanı olarak öne çıkar. Günümüzde kullanım sıklığı giderek artan zirkonyum diş kaplama sağlıklı dişlere kolayca sahip olma imkanı sunan bir yöntemdir. Aynı zamanda daha güzel ve estetik görünümlü dişlere kavuşmak isteyen kişiler için tercih edilebilecek yöntemlerden bir diğeri olan gülüş estetiği çok yönlü bir süreçtir. Bu nedenle; “Zirkonyum Diş Kaplama Nasıl Yapılır? Kimler İçin Uygundur?” ya da “Gülüş Tasarımı Nasıl Yapılır? Kimler İçin Uygundur?” soruları çeşitli diş tedavilerine başvurmayı düşünen hastaların gündemindedir. İstanbul diş hekimi muayenehane ve kliniklerinde sunulan zirkonyum diş kaplama ve gülüş tasarımı prosedürleriyle ilgili merak ettiklerinizi yazımızda bulabilirsiniz.
En sık uygulanan diş hekimliği prosedürlerinden biri olan zirkonyum diş kaplama, sağlıklı dişlere sahip olmak isteyenler için işlevsel bir çözümdür. Estetik açıdan daha iyi bir görünüme sahip olunması amacıyla dişlerin klonlanması ve hastanın istediği görünümün elde edilmesi mümkün olduğu gibi çeşitli nedenlerle aşırı madde kaybı oluşan dişlerin üzerini diş şeklindeki materyallerle kaplamak da mümkündür. Bu tür işlemler hem dişlere zarar vermez hem dişlerin daha uzun ömürlü olmasına yardımcı olur.
Dişlerin yaş almaya bağlı olarak dayanıklılığını ve beyazlığını kaybetmesi söz konusu olabilir. Dişlerdeki çürükler ve kırıklar nedeniyle sağlıksız bir ağız yapısıyla karşı karşıya kalınabilir. Dişlerin eski görünümünü ve sağlığını geri kazandırmak amacıyla estetik diş hekimliği uygulamalarına başvurulabilir. Metal kaplamalar karşısında avantajlı bir çözüm olarak öne çıkan zirkonyum diş kaplama tedavisi sayesinde dişlerin doğal haline benzemesi sağlanmakta, etkili bir yöntem olarak uygulanma sıklığı giderek artmaktadır.
Sayfa: https://www.nazannurarik.com/blog/zirkonyum-dis-kaplama-nasil-yapilir-kimler-icin-uygundur/
Zirkonyum Diş Nedir? Yapım Aşamaları Nelerdir?
Teknolojideki gelişmeler sayesinde diş hekimliğinde kullanılan malzemelerin dayanıklılığı ve estetik özellikleri giderek güçlenmektedir. Bu materyallerden biri ise zirkonyumdur. Zirkonyum materyaliyle yapılan zirkonyum diş kaplama aynı zamanda kuron ya da taç olarak da adlandırılır. Işık geçirgenliği, beyaz rengi ve dayanıklılığı dolayısıyla diş tedavilerinde estetik protez tedavilerine imkan veren zirkonyum diş kaplama sıklıkla tercih edilir.
Zirkonyum diş kaplama genellikle çürük dişlerin restorasyonunda kullanılan bir prosedür olmasının yanı sıra beyaz dişlere ve estetik bir gülümsemeye sahip olmak isteyenler için de harika bir seçimdir. Ön ve arka dişlerde kullanılabilen zirkonyum diş kaplama ön dişlere yapılan uygulamalarda estetik açıdan tatmin edici bir görünüm sunar. Arka dişlerde de sağlamlık açısından tamamlayıcıdır.
Zirkonyum diş kaplama tedavisinden optimum fayda sağlanması için hastanın diş eti sağlığında hiçbir sorun olmamalıdır. Olası bir sorun bulunan hastaların zirkonyum diş kaplama tedavisine başlanmadan önce yapılması gereken diş eti tedavisini uygulamak ve iyileşme sürecinin tamamlanmasını beklemektir. İyileşme tamamlandıktan sonra hastanın dişleri ve diş etleri estetik açıdan değerlendirilir. Gülme hattı yüksek olan hastalarda gerekli görülmesi halinde diş eti boylarında gerekli seviyelendirme yapılır. Gerekli düzenlemelerin tamamlanmasının ardından ölçü almak için özel ölçü maddelerinden faydalanılır.
Alınan ölçülere göre dişler kesilir ve üç boyutlu tarayıcılar aracılığıyla bilgisayara aktarım yapılır. CAD / CAM sistemi ile zirkon bloklar hazırlanarak dişlerin altyapısı oluşturulur. Dişler zirkonyum oksit bloklara aktarıldıktan sonra son şekillendirmeler yapılarak fırınlama adımına başlanır. Fırınlama tamamlanınca uygun renkte porselenler altyapılar üzerine eklenir ve çalışma tamamlanır. Altyapı provalarından sonra ağız içerisinde hiçbir sorun tespit edilmezse son düzenlemeler yapılarak cilalı ve pürüzsüz yüzeyli kaplamalar dişe yapıştırma yoluyla sabitlenir.
Sayfa: https://www.nazannurarik.com/blog/gulus-tasarimi-nasil-yapilir-kimler-icin-uygundur/
Zirkonyum Diş Kaplama Zararlı mı?
Zirkonyum diş kaplama tedavisinden başarılı sonuçlar alınabilmesi için alanında uzman ve deneyimli diş hekimleri tarafından uygulanması gerekir. Zirkonyum diş kaplama, diş kökünde ya da diğer dişlere sürtünmeye bağlı olarak deformasyona neden olabilir. Aşındırıcı etkisi dolayısıyla rahatsızlık hissine yol açabilir. Hastanın eksiklikleri yani zirkonyum diş kaplama tedavisine ihtiyaç duyulan alan yan yana ve çok sayıdaysa diğer bir deyişle uzun diş boşlukları bulunuyorsa zirkonyum diş kaplama tedavisi uygulanamaz. Zirkonyum diş kaplamaların maliyeti de metal destekli kaplamalara oranla biraz daha yüksektir.
Zirkonyum diş kaplama yapılan bazı hastalarda uygulamadan bir süre sonra ısırma sırasında ağrı veya rahatsızlık hissi görülebilir. Bu sorun çoğunlukla kaplama yanlış konumlandırıldığında ortaya çıkar. Kaplama yüksekliğinin ayarlanması sayesinde söz konusu sorun giderilebilir.
Zirkonyum diş kaplamalar yanlış yerleştirildiğinde ya da kaplamanın sabitlenmesi amacıyla kullanılan yapıştırıcı yeterince etkili olmadığında kaplamaların düşmesi riski doğabilir. Bu tür durumlarda hasta özelinde kaplamanın yerine yeniden takılması ya da değiştirilmesi gerekebilir.
Zirkonyum diş kaplama fiyatları genel olarak değerlendirildiğinde diğer diş kaplama prosedürlerine göre biraz daha yüksektir. Son derece sağlıklı ve estetik bir prosedür olan zirkonyum diş kaplama tedavisinde kullanılan zirkonyum dayanıklılığı ile de öne çıktığı için doğru bakımla uzun süreli kullanım imkanı sunar.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |